ЗаПлетени истории: Завръщането на...

Плетените дрехи са хит в световните трендове, хем за...

Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

За бременния министър и още нещо

отпечатай новината

15.08.2014 10:00 | Видян 1975 пъти | Гласували 1

За бременния министър и още нещо

Един министър, който е на поста от седмица, пък вече обяви, че ще такова цялата съдебна система за някакви си 2 месеца мандат, вече се отдаде на заслужена почивка, при това в работните дни. "По дълбоко лични причини", както обяви нахално, вместо да каже просто "сори", да се замълчи или най-добре - да хвърли оставка, както една от колегите му в този малоумен служебен кабинет вече стори още на втория ден. Без да коментираме дали нещо лично може да бъде дълбоко или плитко, само ще изясним за вас, че причината е, че жена му раждала, ама понеже България на тези им е под нивото, правела го в Бюрксел. Сещате се - като се роди там детето ще получи първо белгийско поданство, което е доказателство какъв патриот е неговият татко. Същият гений, който е министър на правосъдието, се оказа с прекратени адвокатски права. Виден протестър е, между другото. От онези, които се бориха за тържество на правилата и законите в държавата.

Най-важният министър - финансовият, както разкри сайтът 19min.bg, пък има действащ частен Център за еврофондове, заедно със земеделския министър и неговия шеф на кабинета. По случайност именно през техните ведомства минават най-много европейски пари. Не е мафия, не е задкулисие, не е наглост и не е корупция. Ако искате да вземете евромилиони, обърнете се към Центъра на двамата министри, платете си, няма кой да ви помогне повече от тях. Това явно е разбирането на президента Плевнелиев за прозрачна, европейска политика и за почтеност. Нали така обяви държавният ни глава - в този кабинет имало само почтени хора. Напомняме, че финансовият му министър беше висш чиновник и при царското, и при Тройното, и при ГЕРБ-овото и при предното служебно, и при Орешарското правителство - последното го махна от фонд Земеделие, но го утеши с пост в борда на Българската банка за развитие. Напомняме също, че в качеството си на шеф на борда на Булгартабак навремето (при управлението на НДСВ, ДПС и с негласната подкрепа и цели 2-ма министри от БСП) беше дал рекламата за милиони на държавния холдинг на фирма на съпругата си. Почтеност преди всичко - какво друго виждате в това?!

Шест министри незаконно заемат постовете си, което е сериозно подобрение в сравнение с предишния служебен кабинет на "пастирката" - там бяха само трима. А вицепремиерът и министър на строителството от своя страна е в зловещ конфликт на интереси заради факта, че съпругът на госпожата е виден кадър от същия този бизнес, по съвместителство е и архитект на личните инвестиционни проекти на президента Плевнелиев като бизнесмен. "Пастирката" отдавна се опитва да го пробутва за главен архитект на София, защото тези хора идват от село, но покориха не просто града, ами и цялата ни държава.

И за капак, в това протестърско правителство, сиреч кабинетът на умните и красивите, както се наричаха най-будните ни съграждани миналата година по това време, безспорният символ стана Ваньо Танов. Досега ни се струваше, че той е илюстрация за липсващото звено в еволюцията на човешкия вид, пък той, видите ли бил умен и красив. И онова, което сме чули с ушите си, при това многократно в разговорите му от СРС-евъргрийна за Мишо Бирата, не било вярно. Как ще вярваме на ушите си, като трябва да вярваме на Ваньо все пак!

Накрая, шизофренията - означава раздвоение на личността, достигна своя връх, щом медиите на личния олигарх на президента плюс целият хор на ВИП протестърите от щедро финансираните от американска фондация НПО-та реват, та се късат, че трябва да се протестира вече срещу служебния кабинет. Нищо, че с неговите членове и техните заместници същите хора могат да бъдат видени по софийските заведения да хапват и да пийват.

Цялата тази работа за пореден път доказва, че всяко българско правителство е по-трагично от предишното, колкото и невероятно да изглежда, а акълът не е нещо, с което определено не можем да се похвалим. Както бяха написали сценаристите на Слави: "То цялата ни история се състои в едно изречение: "И след това станало още по-лошо".

Всеки вика: "Е, не може да бъде! Това не е истина". "Може, може", казва песимистично оптимистът във вица. А Стратиев беше написал по тази причина, че България е страната на неограничените НЕвъзможности.

автор: автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !