Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Най-богатият човек в света живее в къща за 31,5 хиляди долара!

отпечатай новината

01.08.2014 10:28 | Видян 2890 пъти

Най-богатият човек в света живее в къща за 31,5 хиляди долара!

Американският финансист Уорън Бъфет е заел първо място в класацията. За изминалата годинанеговото състояние се е увеличили със 10 милиарда долара и е достигнало 62 милиарда. На второ място е мексиканския медиен магнат Карлос Слим, чието състояние е оценено на 60 милиарда, като за последната година е нараснало с 11 милиарда. Бил Гейтс е изкарал само два милиарда и със състояние от 58 милиарда е преминал на треото място в списъка.

В челната десетка са също живеещия във Великобритания, стоманен магнат,  роден в Индия, Лакшми Митал (4-то място, 45 милиарда щатски долара), и братя-предприемачи от Индия Мукеш Амбани и Анил (петото и шестото място, $ 43 и $ 42 милиарда съответно ), основател на магазина Ikea шведът Ингвар Кампрад (7, $ 31,0 милиарда), собственика на най-голямата компания за недвижими имоти в Индия Кушал Пал Сингх (8-мо място, 30 милиарда щатски долара), ръководителят на руската холдингова компания "Базов елемент" Олег Дерипаска (8-мо място, $ 28 милиарда) и съсобственик на веригата супермаркети "Алди" германеца Карл Албрехт (10-то място, $ 27 милиарда).

В допълнение, публикацията представя данни за домовете, в които живеят някои от най-богатите хора в света. Така че, Уорън Бъфет е собственик на обикновената с циментова замазка къща с пет спални, с площ от 557 квадратни метра, която той е закупил още през 1958 за 31 500 щатски долара. Площа на резиденцията на Бил Гейтс е 6 хиляди квадратни метра. Към къщата води стълбище от 84 стъпала, но посетителите могат да използват вместо това асансьор. Градската къща, с 12 спални, на Лакшми Митал му струва 128 милиона щатски долара Съоснователят на Oracle Лари Елисън,  на 14 място в класацията и с оценено състояние 25 милиарда щатски долара, е похарчил около $ 200 милиона за закупуването на една дузина имоти в Малибу. Лев Левиев (227 място, $ 4,50 милиарда), е купил къща в Лондон за $ 65,0 милиона, списъкът продължава ...

Източник: http://Prian.ru

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !