Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

За мустака

отпечатай новината

31.07.2014 13:30 | Видян 1414 пъти | Гласували 1

За мустака

Цяла кампания миналото лято ни убеждаваше колко е тренди да се носят бради и немалко хора у нас я последваха. За лято 2014 никой не го казва, ама май е време за мустак. Сетихме се за това покрай последните новини – ЕС и САЩ санкционираха няколко руски финансови и индустриални групи, сред които ВТБ. Така сюжетът на сезона – безрадостната съдба на Корпоративна търговска банка, придоби още по-драматична окраска. Понеже ВТБ е немаловажен, трети по сила, акционер в българския трезор.

Не знаем дали е прав Миро Севлиевски с крилата фраза: „24 години се замеряха с досиетата от ДС, а следващите 24 ще се замерят с тези от КТБ”, но може и така да стане. А ние за какво да се хванем? Ами за мустака.

Апропо, първи мустак на републиката, макар и в самоизгнание, за да не го наречем бягство, е смятаният до неотдавна за пръв олигарх у нас Цветан Василев. От КТБ, а по-преди от родното си място - Газурници, както писаха колегите от 168 часа.

Идиомът „за мустака”, поне в София, за съжаление няма кой знае колко положителна конотация. Напротив. Говори за трудности. При това по-скоро в бъдещите творчески планове. Покрай историята с КТБ май всички се почувствахме в тази ситуация, защото разбахме от частния случай генерални неща, които и досега подозирахме за собствената си държава, ама не щяхме да повярваме в тях.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !