Българското село - вече в неделя от...

От 31 март „Българското село“ ще се излъчва всяка неделя...

ЗаПлетени истории: Завръщането на...

Плетените дрехи са хит в световните трендове, хем за...

Кобрата иска допингпроба на Кличко

отпечатай новината

25.06.2014 10:00 | Видян 1321 пъти

Кобрата иска допингпроба на Кличко

Любимите на публиката и типичните за професионалния бокс психологически игри започнаха и за мача за титлата в тежка категория между българския номер 1 Кубрат Пулев и световният шампион Владимир Кличко. Кобрата поиска украинецът да бъде тестван за допинг в тренировъчни условия преди двубоя между двамата след 11 седмици. „Проверяват ме за допинг поне шест пъти годишно по време на тренировки. Защо това да не важи за Владимир Кличко?“, заяви претендентът.

В професионалния бокс допингконтролите са задължителни по време на мачовете, но не и на тренировки. Кристиан Майер, шеф на германския тим Зауерленд, за който се сътезава и Пулев, коментира, че Владимир Кличко отказва да дава проби в извън състезателни условия. „Дори когато Кубрат се готви в България, там той също прави тестове за допинг. Не хвърлям обвинения, че Владимир използва забранени стимуланти. Но искам за всички еднакви условия, за да няма спекулации“, подчерта треньорът на българина Ото Рамин.  Още повече че Доктор Стоманенен чук е посланик на Германската антидопингова агенция в кампанията „Дай всичко. Не взимай нищо!“ в борбата срещу употребата на забранени вещества от спортистите.

Припомняме, че носителят на шампионските колани в тежка категория на Световната боксова асоциация (СБА), Световната боксова организация (СБО) и Международната боксова федерация (ИБФ) Владимир Кличко ще се изправи срещу претендента Кобрат Пулев на 6 септември в Хамбург.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !