Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Емил Димитров: Лили ми предложи брак!

отпечатай новината

23.04.2014 09:45 | Видян 5798 пъти

Емил Димитров: Лили ми предложи брак!

Мнозина се зачудиха защо в спомените на Лили Иванова за Емил Димитров се споменава неколкократно неговата сексуална ориентация, увлечението му по чашката, че чак и за черпене в сладкарница, с което го удостоила певицата. Всъщност в края на дните му примата явно му е простила, защото се грижи за него в болницата, но както личи, не е забравила нанесени обиди.

„Малката" е името, с което вече изгрелите звезди Емил Димитров и Мария Косева наричат подгряващата ги млада певица Лили Иванова, когато ги придружава на турне в Румъния. По спомени на Здравко Радоев и половинката на Димитров - Васил Андреев, „големите" даже карали „чирачката" да продава билети за програмата, което може и да е преувеличено, но говори за отношенията между знаменитостите и начинаещата изпълнителка.

По онова време Радоев проявява мъжки интерес към Лили, а Андреев с пиперливия си език заключава: „Мани го това селянче". Така поне заяви в интервю неотдавна музикантът, на когото ще отделим повече внимание в следващ наш епизод, посветен на мъжете в живота на естрадната примадона. Истината е обаче, че в Румъния толкова харесват Лили, в онзи период имитаторка на италианската звезда Рита Павоне, че не просто я канят да попее там седмици наред самостоятелно, но и издават нейната първа плоча, преди това да се случи в България.

Придобила самочувствие, на последваща изява в странство - този път в Белград, запис за съвместна забавна програма на тамошната и нашата телевизия, певицата сама предложила брак на Емил Димитров. Това поне разказа покойният велик артист на България в документален филм, посветен на живота и творчеството му. Той си спомни, че мотивът й бил, че двамата заедно биха се превърнали във фабрика за пари.

Емил Димитров е обект на завист в онези години, тъй като жъне наистина огромен успех във Франция. Той не само изнася много концерти, не само продава права за своите песни на тамошни и италиански изпълнители, което десетилетия наред му носи пари, не само издава плочи в Париж, но дори става фаворит на Далида. Не е ясно доколко е вярно, че и тя е искала да сключат брак, ала със сигурност приятелството на българина с най-голямата поп звезда на Франция е свидетелство за триумфа му отвъд желязната завеса.

Да, Лили наистина успява да сбъдне частично своята лична френска мечта по времето на брака си с Янчо Таков, когато я пращат на „Златната плоча" в Кан и я включват в концерт в града на светлината. Но истински щастлива е едва в наши дни, когато успя да наеме и наполовина да напълни някога славната, а днес по-скоро архивна зала „Олимпия". Получила служебен паспорт какъвто имат членовете на правителството и техните семейства като снаха на Пеко Таков - съпруга на сина му Янчо, Лили се скъсва да пътува, докато са семейство. Чили, Рио, Париж и кои ли не прекрасни места се изреждат като своеобразно сватбено пътешествие след пищната венчавка с кумове Иван Славков и Людмила Живкова на 4 февруари 1973 г.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !