Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

СПА като застинали капки и прозорци като плоски екрани в най-хитовия швейцарски хотел

отпечатай новината

14.04.2014 17:00 | Видян 1963 пъти

СПА като застинали капки и прозорци като плоски екрани в най-хитовия швейцарски хотел

Комплексът, проектиран от Марио Бота, има собствена железница до пистата

В сърцето на Алпите, в швейцарския курорт Ароса ски сезонът продължава и през април.  Всъщност, уникалният гранд хотел Tschuggen посреща гости през цялата година. Комплексът е убежище на лукса с брилянтната си гурме кухня, динамични интериори и уникален СПА-център. И неслучайно е член на веригата Leading Hotels of the World, чийто единствен български член е Кемпински в Банско.

Ултрамодерната СПА-зона е проектирана от световно известния архитект Марио Бота. Комплексът е съставен от остъклени СПА-кабинки с формата на замръзнали водни капки, лунен сърп, лимонови резени.
Самият Бота казва, че се е опитал да бъде в хармония с уникалния пейзаж навън и да създаде геометрични структури с органични мотиви, врязвайки се в природата по свой начин.
Четириетажният СПА-комплекс е разположен върху 5000 квадратни метра и е построен направо върху и вътре в планинския хълм. 28 хиляди куб. метра чакъл са били премахнати от скалата, за да бъдат инкорпирани в нея кабинките като капки.
До тях се стига по топъл надземен тунел, който също е остъклен. Така клиентите на хотела могат да използват СПА центъра, без да излизат навън, като в същото време разходката дотам им осигурява наслада от призрачния пейзаж.

Целта е да се запази позитивната енергия

у хората, докато те ползват базата на комплекса. Бота вярва, че архитектурата трябва да се намесва само дискретно в природата и да създава усещане за толерантност.  СПА-комплексът предлага всички видове масажи и отпускаща терапия, басейн, фитнес център.

Трендът на причулдливата архитектура е съчетан с тв имиджа

И двете тенденции са типични са най-съвременните обекти на швейцарския туризъм, които се градят през последните 2 години. Едната е да се взаимстват от природата или от други култури невероятни и оригинални форми и да се претворяват в екстериори, а в интериорите пък да доминират прозорци като екрани. Същото важи и за хотела, за който ви разказваме.
Той разполага със 130 стаи и апартаменти, изцяло реновирани от  друг прочут архитект - Карло Рампаци. Интериорите са уникално съчетание между съвременен и приказен стил, а усещането, че сте в скандинавска приказка се подсилва от магическия пейзаж навън, който наблюдавате през гигантски прозорци. Проектирани по последните архитектурни тенденции, те наподобяват плоски екрани на телевизори.
В стаите са инкорпорирани натурални елементи от заобикалящата природа – листа, дървета и скали. Хотелът разполага с

детска градина, обзаведена като къща от приказките

Пет ресторанта предлагат различни видове първокласна кухня на гостите.  
Хотелът има собствена железница, която води гостите до ски пистите. Клиентите пътуват в отделни луксозни кабинки през опасния пейзаж като в Дисниленд. Извън снежните месеци, които тук са от октомври до края на май, ефектът от пътуването с мини жп линията е също поразителен – просто пейзажът спира дъха, независимо дали е бял или зелен. А и Швейцария, както е известно, е страната ан влаковете.
Построен на 1800 метра над морското равнище, хотел Tschuggen е

идеално място за спортове на открито през всички сезони

В непосредствена близост са ски пистите, но също алеи за ски бягане площадки за кърлинг и  кънки. Пътеките за зимни пешеходни преходи позволяват да се насладите на зимните пейзажи. През пролетта и лятото дисциплините се сменят с алпинизъм и скално катерене, маунтин байк, просто ходене или пък езда.
В района можете да наблюдавате конни състезания върху замръзналото езеро, включително зимното поло, което е хит сред швейцарския хайлайф, да се разходите с балон и делта планер, да обикаляте върху шейни, теглени от коне, да се спускате с тобоган и да играете голф на едно от най-високите игрища в света.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !