Пухкавата Кристина Милиан е история

37-годишната Кристина Милиан няма нищо общо с визията си...

Адел оставя къщата в Лос Анджелис на...

Броени дни след като оповестиха развода си, Адел и Саймън...

Андреа и Алек Сандар учат циганчета на толерантност

отпечатай новината

20.02.2014 17:15 | Видян 1135 пъти

Андреа и Алек Сандар учат циганчета на толерантност

„Наш божествен дълг е да направим този свят по-мирно място“, пеят Андреа и Алек Сандар в най-новия си дует Peaceful Place. Двамата решиха да се обединят в името на толерантността,  да застанат против всякакъв тип дискриманция и нарушаване на човешките права  чрез своето изкуство.

Според изпълнителите е престъпно в днешно време някой да бъде лишаван от свобода или да бъде потискан заради изказване на мнението му на висок глас или заради изразяване на неговата сексуална или расова принадлежност. В Украйна свободната на словото е криминализирана, а в Русия директната дискриминация към хомосексуални хора е законна.

За да привлекът внимание към тази проблематика, Алек и Андреа посетиха столичен ромски квартал, където разпънаха огромно знаме на дъгата сред мургавото население. Идеята на артистите е да покажат, че всички хора, независимо от техните различия, могат да съжителстват мирно помежду си. Необичайното събитие сред ромите веднага предизвика бурния им интерес.

"Избрахме именно оттам да стартираме нашата акция, дискутирайки всички проблеми, които имат заклеймените като различни“, разказват изпълнителите. "Ако бяхме направили подобна акция в Русия, вече щяхме да сме в затвора", разсъждава Алек Сандар, който е българин, но живее в Ню Йорк.

Кадри от това са включени във видеото на Peaceful Place. То е подкрепено от ООН и от агенция „Ройтерс“, които любезно са предоставили кадри от световни събития. Показани са гей паради, междурасови отношения, спортни мероприятия. Именно последното най-голямо такова – Олимпийските игри в Сочи, Русия, е провокирало Алек и Андреа да насочат вниманието си към липсата на толерантност предвид сериозните антигей закони, които бяха приети наскоро в страната на Владимир Путин. Руският президент също участва редом до Барак Обама в клипа.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !