Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Удостоиха Кубрат Пулев със званието "Рицар на сабята"

отпечатай новината

20.02.2014 10:20 | Видян 1680 пъти

Удостоиха Кубрат Пулев със званието

Кубрат Пулев беше удостоен със званието „Рицар на сабята” на ВИП церемония в The Residence exclusive club. Като „Мъж на годината 2013” Кобрата откупи с монета от изпълнителния директор на Дарик Радосвет Радев уникална гравирана парадна офицерска кавалерийска сабя от времето на цар Борис ІІІ.

В края на януари, след гласуване на сайта Мanoftheyear.bg Кубрат спечели по безапелационен начин авторитетната класацията, организирана от Дарик за шеста поредна година. Пулев пребори конкуренцията на Григор Димитров и Негово светейшество Неофит – патриарх български и митрополит Софийски, които бяха номинирани от 19-членната Академия на Дарик радио. Кобрата направи и заявка, че целта му е и догодина да бъде „Рицар на сабята” като отново спечели реномираната класация на Дарик радио вече в качеството си на световен шампион!

„В изтеклата 2013 година имаше страшно много дефицити. Един от тези, които най-много болят, бе дефицитът на мъжество! За това всеки един от номинираните заслужава да бъда лауреат на сабята и на „Мъж на годината”. Победителят обаче е само един – Кубрат Пулев! Ще бъда изключително щастлив догодина да имаш и втора сабя, а аз да имам честта да я връча на световния шампион!”, бяха думите на изп.директор на Дарик радио Радосвет Радев към професионалния боксьор при самото официално награждаване.

Кубрат Пулев пък отговори: „Приготвил съм сега две монети, с които спрямо традицията трябва да откупя сабята. Сега давам и двете, че и за догодина! Искам да благодаря на всички, които гласуваха за мен. Благодаря на Дарик радио за оказаната чест! Поздравявам и всички в Топ 3. Много съм щастлив и ще продължавам да се развивам по този начин като човек, като личност. Ще продължавам да израствам. Ставам още по-опасен с тази сабя”.

Григор Димитров и Патриарх Неофит не успяха лично да получат грамотите си за номинациите им, като западно и средноевропейски Митрополит Антоний прие отличието от името на Патриарха с думите: „Това е признание за авторитета на Българската православна църква. „Мъж на годината” е задължаващо, защото мъжеството е висша христианска добродетел. Тя е съвкупност от ображението на духовния стремеж на човека да се оподоби на Бога. Нека да помним думите на Св. Апостол Павел, който казва: „Помнете вашите наставници като имате пред очи техния живот, подражавайте на вярата и делата им!” Нека имаме много повече вяра и да бъдем

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !