Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Мутафова падна на колене пред публиката

отпечатай новината

04.02.2014 10:00 | Видян 1790 пъти

Мутафова падна на колене пред публиката

Стоянка Мутафова коленичи пред публиката след края на представлението „Столетие мое", с което тя отпразнува 92-рия си рожден ден в неделя късно вечерта. Залата на Сатиричния театър „Алеко Константинов" се пукаше по шевовете от възторжените почитатели на грандамата на българския театър, които я обсипаха с цветя и пожелания за дълъг живот.

Актрисата изкара пиесата предимно на инвалидна количка, но след края й стана, затанцува под френетичните аплодисменти и дори направи везна. После се поклони до земята като малко момиченце, а в залата не остана нито едно сухо око. Публиката плачеше и ръкопляскаше, докато Стояна й се обясняваше в любов и благодареше за подкрепата. Усмихнатата рожденичка духна и свещите на сметанова торта на сцената, които бяха само две. „Явно искат да започна и второ столетие", пошегува се Мутафова.

Преди да излезе на сцената на Сатиричния театър, тя гостува при Росен Петров и кашля дълго време заради неизлекувана настинка. Щом се превъплъти в ролята на героинята си Малу, която празнува вековен юбилей, Стоянка изведнъж оздравя, очите й заблестяха, а осанката й се изправи, установиха зрители в залата.

Празнуването на 92-рия рожден ден на театралната фурия ще продължи в Сатирата в средата на месеца. Тогава Мутафова ще играе мадам Буланже, която върти публичен дом, в спектакъл от Юрий Дачев по произведението на Илф и Петров „Златният телец". Тя ще отбележи празника си и на сцената на Младежкия дом в Шумен. Там на 5 февруари тя ще играе в култовия спектакъл „Госпожа Стихийно бедствие". Това ще е 800-но юбилейно представление на комедията по Алдо Николай.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !