Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Концерт на възглавници за обой и пиано

отпечатай новината

19.11.2013 14:20 | Видян 1082 пъти

Концерт на възглавници за обой и пиано

Димитриос Караминцас, известен обоист, пристига специално в София, за да свири на „Концерт на възглавници за обой и пиано”. Заедно с дуетната си половинка пианистката Галя Коларова те ще покажат на бебешката публика красивото звучене на обоя в съчетание с пиано. Програмата им включва пиеси на Равел, Моцарт, Бритън, Албенис.

„Концерт на възглавници за обой и пиано” ще бъде на 1 декември в Съюза на архитектите в София от 11, от 14 и от 17 часа. Новото е концерта на английски език, който ще бъде в 14 часа. Така, заедно със слушането на музика, малките гости ще упражнят и езиците. Организаторите от „Модо България“ са решили да уважат по този начин и своите чуждестранни малки гости.

Димитриос е роден в Ню Йорк, свирил е като първи обоист в Симфоничния оркестър на Йерусалим и е един от създателите на първия Младежки окрестър на Палестина. Галя е завършила Кралската датска музикална академия в Копенхаген.  Успешно обикалят музикалните сцени от Европа до Америка и чак до Китай. Откакто се срещат случайно на фестивал, се обединяват около идеята да представят на сцената необичайното съжителство на обоя с пианото. Още повече, че произведенията за обой и пиано са рядкост и повечето вече изгубени.

Музикалният урок след концерта ще разкаже на по-любопитните истории за обоя. А на „Работилница на възглавници“ преди това гостите ще могат да изработят духови инструменти от подръчни материали. Идеята на „Концерти на възглавници” е да възпитава у децата вкус към класическата музика, като я представя по нестандартен и интересен начин. Гости на концертите са както бебета на по няколко месеца, така и по-големи деца до 6-7 годишна възраст. Проектът се подкрепя от Фондация „Америка за България”.

Галерия можете да шидите ТУК!!!

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !