Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Новият филм на Клуни със Захари Бахаров ще пропусне надпреварата за наградите "Оскар"

отпечатай новината

24.10.2013 17:30 | Видян 1831 пъти

Новият филм на Клуни със Захари Бахаров ще пропусне надпреварата за наградите

Филмът "The Monuments Men", с който холивудската звезда Джордж Клуни за пореден път се изявява като актьор, режисьор и съсценарист, ще пропусне надпреварата за наградите "Оскар". Това е разкрил самият Клуни в изявление, предоставено на в. "Лос Анджелис таймс".

Лентата трябваше да тръгне по кината в САЩ на 18 декември. От компания "Сони" обаче са решили да отложат излизането й за неуточнена дата през февруари 2014 г. заради проблем с прилагането на визуални ефекти към определени сцени.

"Просто не ни стигнаха времето и хората, които да довършат работата по ефектите. Ако те не са изпипани, ще пострада целият филм", обяснява Джордж Клуни.

Във филма "The Monuments Men", чието действие се развива през Втората световна война, Клуни повежда екип от историци и музейни куратори, опитващи се да спасят ценни произведения на изкуството, плячкосани от нацистите.

Освен изпълнител на главната роля, Джордж Клуни е режисьор на лентата, както и неин съсценарист заедно с Грант Хеслов.

Отлагането на датата за излизане на "The Monuments Men" означава, че филмът губи възможността да се включи в надпреварата за наградите "Оскар". Джордж Клуни обаче казва, че оскаровата слава не е приоритет за продукцията.

Изтегляйки лентата от претоварения коледен пазар той увеличава шанса й за успех в бокс-офиса. Евентуалните солидни приходи от продажбата на билети могат да осигурят място на филма в следващата надпревара за най-престижните отличия в света на киното.

В "The Monuments Men" освен Джордж Клуни зрителите ще видят Мат Деймън, Бил Мъри, Джон Гудман, Кейт Бланшет, Жан Дюжарден, Хю Бонвил. В актьорския състав е и българинът Захари Бахаров.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !