Гришо качи секси французойка в...

Григор Димитров си тръгна от парти в Монте Карло, където...

Шолц увери китайски студенти, че не...

Германският канцлер Олаф Шолц увери днес китайски...

Морските къщи на Плевнелиев все проблемни

отпечатай новината

21.10.2013 13:00 | Видян 6103 пъти

Морските къщи на Плевнелиев все проблемни

Защо му е на президента да казва, че къщата му в Гърция е ПЛАТЕНА по банков път, когато от ТВ7 го предупредиха, че притежават нотариалния акт за нея? Така предизвика колегите да го покажат, а в него изрично пише „в брой”... По каква причина той търпи очевидно невнятната си пиарка и нейната лична  асистентка Ивет Добромирова? Това изглежда скандал на седмицата, но май ще бъде и скандалът на годината, който ще затъмни всички видове протести, които зачеркнаха 2013 г., ако се стигне до отстраняване на държавния глава! Само напомняме, че германският президент веднага си подаде оставката, щом се появиха съмнения около негова дребна имотна афера – бил използвал преференциална лихва по кредит – дето се вика – те немците в сравнение с нашите политици и олигарси, съчетани в едно от Плевнелиев, са още в детската градина. Ето и цялата история:

Президентът Росен Плевнелиев е извадил 700 000 евро кеш, за да си купи парцела в Гърция в Халкидики, в който после си е построил и къщата, съобщи TВ7. Според брокери имотът е купен изгодно. Земята обединява три парцела и е на обща

площ от 5000 квадратни метра с 400 квадрата постройка


Истинско имение със замък! Разследването на TВ7 се натъкнало на факта, че данъчната оценка на имота е три пъти по-малка, а сделката е сключена на цена от 700 000 евро. Нотариусът в Гърция, при който е изповядана сделката, е описал в договора, че сумата е платена в брой или „кеш”, както на чист български нарече факта Плевнелиев. Сумата е разпределена справедливо между тримата собственици на отделните парцели. След това Плевнелиев е платил 65 000 данък. Разследването показва също така, че бивша офшорна фирма на Росен Плевнелиев в Кипър в момента продължава да е действаща, но е собственост на първата му жена Вероника Плевнелиева. Оказа се обаче, че графологична експертиза на документите, които са попълнени за регистрацията и операциите й, показва намесата на ръката на първата дама Юлияна Плевнелиева.

Така на дневен ред изниква въпросът как са изтеглени парите, за да се платят кеш - дали са пренесени през границата, или са изтеглени в Гърция. От 2007 година

сума над 10 000 лева трябва да се декларира на границата, а Роско не е извадил такава тапия

През 2009 година Росен Плевнелиев е декларирал, че има 2 млн. лева вкъщи. През 2010 сумата е 1,8 млн. лева. В същото време в декларацията си като министър Плевнелиев и записал, че няма влогове. В момента разследващите от TВ7 са по следите на 420 страници папка, изнесена от НАП, която изцяло съдържа документи на фирмата Линднер България.
Къщите Плевнилиеви са една много важна тема за обществото. И не само заради стойността си, която отново тези дни лъсна от декларацията му пред Сметната палата.

Президентът Росен Плевнелиев и съпругата му имат пет къщи в България и Гърция.

5-те дома на Плевнелиеви се оценяват 3 403 144 лв. според официалната цена на придобиване


Ако съдим по масовата практика от времената преди кризата, когато са купувани, в нотариалните актове на хората често се записваха стойности далеч от пазарните – в някои отношения с пъти. Смята се, че

само къщата в Гърция струва поне 3 милиона на реалния пазар

Тя си е цяло имение на хълм край Бяло море, недалеч от прочутакта монашеска република Атон. Плевнелиеви имат и близо 1.8 млн. лева в банкови влогове.

И петте имота са придобити през 2007-2009 г., става ясно от декларация на държавния глава по Закона за публичност на имущество на лицата, заемащи висшите държавни длъжности, публикувана на сайта на Сметната палата. Това не е точно така, защото парцелите за тях като например най-скандалния – този на незаконната им вила до Черноморец са от 2005 г. И днес тя

стърчи като паметник на наглостта на скалите над морето в територия, която е изключителна държавна собственост

като всяка друга на 300 м от брега. Преди четири години Плевнелиеви са си купили къща в с. Баня, Разложко, за 352 049 лв.



продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !