Арман Царукян отговори колко струва...

Арман Царукян е на върха на славата, след като победи...

ПП осигури застрояването на Корал,...

Корал е считан за нещо като собствен от Кирил Петков,...

Дянков с 2 млн. долара заплата

отпечатай новината

06.10.2013 09:08 | Видян 2617 пъти

Дянков с 2 млн. долара заплата

Мощното еврейско лоби уреди Симеон Дянков с ректорски пост в Москва, последван от множество екстри като годишна заплата от 2 милиона долара и луксозен дом в центъра на руската столица. Бившият вицепремиер и финансов министър на България, който е недолюбван в родината си, на 1 октомври оглави престижната Руска икономическа школа. Той бе избран на тази високоплатена длъжност от Съвета на директорите на вуза.

По информация на Всеки ден годишната заплата на Дянков ще е минимум 2 милиона долара. Като ректор на елитния частен университет на ексминистъра ще бъде предоставен и шикозно обзаведен апартамент в някой от най-баровските квартали на Москва, както и лимузина с шофьор и охрана. Ректорският пост е един от най-уважаваните в Русия. Макар че в страната има стотици висши учебни заведения техните шефове се ползват с редица привилегии и са смятани за едни от най-високоплатените хора там.

Руската икономическа школа е основана през 1992 г. от академици и професори от Руската академия на науките, от Московския държавен институт „Михаил Ломоносов" и от Йерусалимския университет. В Съвета на директорите, както и в Международния комитет на съветниците, които управляват вуза, членуват учени от цял свят, които са предимно от еврейски произход.

Тъстът на Симеон Дянков - Питър Фройнд, е един от най-известните физици в света. Той преподава в Чикагския университет. Питър Фройнд е американец от румънско-еврейски произход и именно той е топлата връзка на Дянков към силното еврейско лоби. След оставката на правителството на Бойко Борисов финансовият министър се уреди с работа и в Харвард. Той чете лекции в елитното висше училище за лидери - Харвард Кенеди Скул.

За някои назначението на бившия финансов министър за ректор в Москва е доста изненадващо, имайки предвид, че той се закани да напляска руснаците. Думите му бяха отправени по повод заведения иск за АЕЦ „Белене" от „Атомстройекспорт".

Авторитетът и ходатайстването на тъста му сред учените по света обаче очевидно помага на Симеон Дянков да се уреди със сладка работа в чуждите университети. Дянков, който си навлече гнева в България заради стягане на коланите и който подаде оставка дни преди падане на кабинета „Борисов", в Русия е представен като „икономист от световна класа, с превъзходни научни резултати и огромен практически опит."

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !