Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Проклятие тегне над сериала Вангелия

отпечатай новината

30.09.2013 12:45 | Видян 3211 пъти

Проклятие тегне над сериала Вангелия

- Донесох Ви часовник, както поискахте – казва говорителят на руския президент Елцин и протяга ръка към Ванга.
- Часовник...иска да спечели изборите – тя мърмори, докато стиска в ръка часовника на държавника – вземай го това нещо – ще победи!

Сцената е същата, както в живота от 1996 г. в сериала Вангелия, който счупи рейтингите на руската телевизия през последната седмица. В него единият от героите Сергей Медведев – легендарният пиар на Елцин играе себе си. Когато се връща в Москва, шефът му трудно вярва – социолозите са категорични, че той няма да спечели срещу комуниста Зюганов. Ванга почива през август. Наесен Елцин взема втория мандат.

 Хитлер, Гагарин, Сергей Михалков, Вячеслав Тихонов – това са само част от великите личности, които посещават петричката врачка, за да потърсят съвет. И на които тя успява да предскаже съдбата, а създателите на сериала пресъздават разговорите им пред камерите.
„Все пак това е игрално, а не документално кино – уточнява Сергей Барчуков – това е филм за един човек. Ванга е имала тежък живот – прекарала е 75 години с очи, затворени за света”.

Пет актриси играят пророчицата

6-годишната Кристина Пакарина е най-малката Ванга. Тя е наследена на екрана от Даря Отрошко на 12, Наталия Николаева – Вангелия от 14 до 20. Най-важна е ролята на Ирина Рахманова. Тя пресъздава врачката между 25 и 42. В ролята на вече прочутата Ванга от 50 до 85 трябва да влезе великата съветска и руска актриса Инна Чурикова, изиграла на екрана и Жана д’Арк. Но тя си чупи и двете ръце изневиделица точно преди снимките. Така късмета се усмихва на Елена Яковлева. Тя има два руски Оскара – наградата за кино Ника, както и ЕМИ-то на своята страна – премията Тефи за тв актриса. Любимка е на президента Владимир Путин.

Снимат в село Яково, в Беларус, в Двореца и Къщата часовника в София


Според основната Вангелия в сериала Ирина Рахманова, която за премиерата гостува в най-ретинговото шоу на Русия Вечерен Ургант – местния вариант на шоуто на Слави – „земята на Ванга е с потресаваща красота”. „В България всичко е приказка”, добавя звездата.
Нашата страна обаче изпусна и този повод, както 100-годишнината от рождението на петричката врачка, за да си направи туристическа реклама и да напълни хотелите в Петрич, Сандански, Мелник, Банско и Благоевград за месеци напред. Защото

Ванга е по-популярна при братушките


Рускоезичното население и в Украйна, Молдова, Казахстан, Беларус е страстно вярващо във феномена. В сериала се изтъква, че тя е предвидила не само трагедията на Курск, но и атентата в Ню Йорк на 11  септември 2001г., който промени света – пророчицата „вижда железни птици, които събарят  двамата близнаци”. Други популярни нейни предсказания са началото на Втората световна война и всякакви лични неща на видни личности – например

неизвестния, но признат от самия него опит за самоубийство на Тодор Живков

В руския сериал участват и някои български знаменитости. Звездата от тв сериалите Стъклен дом и Етажна собственост и водещ на Дансинг Старс Краси Ранков играе чорбаджия от махалата на Ванга,  легендата от Момчето си отива Сашка Братанова, която играе сестрата на Вангелия, а също така най-ниската ни актриса Живка Ганчева – Жужи, последният изпълнител на Бай Ганьо – повявявалият се преди ваканцията в Шоуто на канала Ники Урумов и други.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !