Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

"Форбс" : Най-скъпоплатените писатели са...

отпечатай новината

13.08.2013 12:15 | Видян 1871 пъти

Британската писателка Е.Л. Джеймс, станала известна с еротичната трилогия "Петдесет нюанса сиво", оглави списъка на най-скъпоплатените писатели в света на американското сп. "Форбс", пише vesti.bg.

От юни 2012 до юни 2013 година тя е спечелила 95 милиона долара, предаде ИТАР-ТАСС.

Според "Форбс" огромният успех на романа на Е.Л. Джеймс за взаимоотношенията между милиардера Кристиан Грем и студентката от филологическия факултет Анастейша Стил би бил невъзможен без широкото разпространение на електронните книги.

"Благодарение на тях читателите можаха да си купят спокойно книгата, изобилстваща с еротични сцени, и да я четат на обществени места без риск да срещнат осъдителните погледи на околните", отбелязва "Форбс".

Лидерът в предишната класация, американският писател Джеймс Патерсън, е на втора позиция. Доходите му за една година са били 91 милиона долара.

Патерсън е признат за един от най-ярките майстори в жанра трилър.

Неговите най-известни бестселъри са книгите от цикъла за американския психолог Алекс Крос.

На трето място "Форбс" поставя Сюзан Колинс, авторка на трилогията "Игрите на глада".

Успешната екранизация на творбата й, събрала близо 690 милиона долара, е позволила на писателката да спечели през миналата година 55 милиона долара.

На четвърто място е известният водещ на американския телевизионен канал Фокс нюз и автор на историческите романи "Да убиеш Линкълн" и "Да убиеш Кенеди" Бил О'Райли с доходи от 28 милиона долара.

На пето място е авторката на над 120 романаДаниел Стийл със спечелени 26 милиона долара.

Популярният американски писател Дан Браун, чийто най-нов роман "Ад" не можа да постигне успеха на "Шифърът на Леонардо", е на девето място с 22 милиона долара.

Авторката на поредицата за Хари Потър британската писателка Джоан Роулинг е поставена от американското списание на 15-о място с доход от 13 милиона долара.

Снимка: vesti.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !