Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Юлиян Вергов откри изложба на млада художничка

отпечатай новината

04.04.2013 18:15 | Видян 3429 пъти

Юлиян Вергов откри изложба на млада художничка

В Галерията за Модерно Изкуство /ул.“Оборище“№10/ младата художничка Мишел Вълчева, която отбеляза и своят рожден ден,  представи пред отбрана публика дебютната си изложба наречена „Трансформация“, която включва 33 живописни платна. Водещ на творческата вечер  бе популярният актьор Юлиян Вергов, който е един от почитателите на творчеството на Мишел.

Събитието беше уважено от популярни личности и персони от всички сфери на обществения живот в България. Присъстваха министъра на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев, икономиста Владимир Каролев, шефът на БНБ Иван Искров, европейският шампион по карате и предприемач Димитър Тодоранов, бизнес-дамата и собственик на MDL Илиана Алипиева, Мис България 2011 Ваня Пенева, актрисата и тв водеща Нели Ангелова .

Зрителите  се сблъскаха за първи път с експресионистичните абстракции на Мишел и бяха изправени пред изображения провокиращи реакция със своето богатство на цветове, емоции, пластичност и възможност за интерпретация от страна на гледащия. Преобладаващо топлите цветове и релефна техника подсказват за авторския позитивизъм и оптимистично отношение към живота.

Картини на Мишел вече красят частни колекции на ценители от Москва и Лондон, а в България също има своите почитатели, които с нетърпение очакват да разгледат новите й творби.  Талантливата художничка представи за първи път пред публика провокативни платна, които изобразяват риби, а картините са наречени „Иван Кост-off”, „Уинстън Чърчил“ и „Джамирокуай“.  

Мишел е родена  през 1985г. в град Пловдив.  Смята, че като натура е експанзивна, което помага на творческите й изблици, проекти и проучвания. Графиката привлича нейното внимание още в тинейджърските й години, когато все още е ученичка в пловдивската художествена гимназия “Ц. Лавренов”.

Нейният стил, който се гради стъпка по стъпка, е свързан с позитивното й отношение към живота, с отразяване на миговете движение и миговете покой, в състоянието на градивност. Търсенията й са многопосочни, но основното послание в нейните  творби е радостта, която й дава живота, улавянето на всеки миг щастие, запазване баланса между реалността и фантазията.

„Искам моите творби да излъчват романтичния дух на приказките, на песенния фолклор, богатството на цветните съчетания в традиционните тъкани на моя народ. И всичко това да е част от съвременното изкуство, в което има много предизвикателства, откриване на нови времеви и пространствени измерения“, споделя Мишел за своите творчески виждания.

Тя се надява всеки ден да прави своите нови открития, и своите нови творби, защото самият творчески процес, през който преминава е гаранция за нейната жизнена принадлежност към изкуството и неговата безкрайност.

Мишел е известна и като създател на Sensual Body Art Therapy.  Чрез рисуване върху тялото  се достига до състояние на отпускане, спокойствие, хармония и релаксация. За тази цел допринася и самата обстановка, а тя трябва да бъде удобна, приятна, осветлението да не е ярко : ароматни свещи, аромати, медитативна и релаксираща музика, чаша чай или вино и всичко това в една атмосфера изпълнена с хармонични цветове, картини и произведения на изкуството.

Едно от най-мощните средства с които разполага изобразителното изкуство са цветовете. Въплъщават в себе си многообразието на околния свят, танцът на цветовете внася спокойствие и хармония в сърцата. Седемте основни цвята, които ни влияят отговарят на седемте чакри – енергийните центрове на тялото и често се използват като метод за успокояване и отнемане на напрежението.

Почитателите на творчеството на Мишел ще могат да разгледат платната от изложбата в социалната мрежа Facebook на адрес: www.facebook/transformaciq. Експозицията вече е в столичният ресторант КЕБА, който се намира на ул.“Раковска“ до НАТФИЗ.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !