Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Новият премиер - мъж под чехъл!

отпечатай новината

19.03.2013 16:30 | Видян 2481 пъти | Гласували 1

Новият премиер - мъж под чехъл!

Интересно е как мъже, които не могат да управляват съпругите си станаха и президент, и премиер на България, коментират под сурдинка във властта. Не е тайна на какво пренебрежение от страна на жена си Юлияна е подложен Росен Плевнелиев. Според мнозина – заслужено, тъй като многократно обяснявала, че политиката не е за него, пише Супер 19'.

Мъж под чехъл се оказва и новият премиер Райков. Наши източници във френската столица разказват, че не той, а жена му Марияна коли и беси в полоството на България в Париж. Там се разигравала такава трагикомедия, която заплашвала да засенчи касовия хит Мисия Лондон – филмът бил като римейк на този, посветен на експрезидентшата Антонина Стоянова. Освен че контролирала всичко – от почистването до ежедневната работа, тя се изявявала и като икономична домакиня.

Имало ли някакви национални изяви, представящи България посредством хапка и пивка, тя имала грижата да прибира за черни дни остатъците.

Дали бюджетът на посолството и неговия назначен шеф Райков са толкова скромни? Едва ли.

Стотици хиляди долари струва образованието на сина им в престижния Колумбийски университет в Съединените щати. Дори частично сумата да се поема от стипендия, разходите за наеми и храна в такива ВУЗ-ове не падат под 50000 долара  годишно – цялата заплата на таткото посланик, с която той храни неработещата си отчаяна съпруга и дъщеря в гимназия.

Този разход човек няма как да си го позволи нито с миналата заплата на заместник-министър – 1500 лева, нито с настоящата на посланик във Франция – нещо като 2000 евро, но при парижкия ултрависок стандарт.

При това семейството си позволява в разгара на кризата и други немалки харчове, на чийто замах би завидял всяко закъсало родно домакинство, че и по-заможните.

Марин Райков е купил апартамент от 62 кв. м. на Златни., показва имотният регистър. Имотът е на третия етаж от комплекс Иглика 1. Проверка на 24 часа установи, че въпросният елитен дом е на 50 метра от плажа и е с изглед към морето. Апартаментът е собственост на Райков и съпругата му Марияна. Пазарната цена на имота към май 2011 г., когато е купен, е около 150 хил. лв. През 2003 г. Марин Райков е закупил 1220 кв. м парцел на бул. "Цар Борис Трети" в София заедно с негов роднина и е платил 31 хил. лв., което за онова време са заплатата му за години напред. На следващата година си купува и кола за 24 000 лв.

В декларация пред Сметната палата като зам. външен министър през 2010 г. Райков вписва като имущество на семейството си къща от 120 кв. м в София и банкови влогове от 14 хил. евро. Декларирал е и 9360 лв. доход от наеми. В имотния регистър е отбелязано, че той е наемодател на търговска фирма за апартамент в кв. Гео Милев в София, пише още Супер 19'.

Харчейки и пестейки стотици хиляди през последните години при заплата в рамките на десетки хиляди, интересно е от какво тези хора са яли. Сигурно, от остатъците, които госпожа Райкова събира след гостите на България???

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !