Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Патриархът и търговски банкер №1 са съученици на Костов

отпечатай новината

08.03.2013 16:15 | Видян 2138 пъти

Патриархът и търговски банкер №1 са съученици на Костов

От седмица България има своя НОВ патриарх. Когато е момчето Симеон, а не е получил още своето църковно име Неофит, той тръгва в живота от едно скромно училище в работнически квартал на София, откъдето стартират и немалко други ВИП-ове. Листата е наистина впечатляваща.

В близки, а някои в една и съща година, съучениците са постигнали върхове в професията. Най-високо се издига Иван Костов. Синът на общ работник и прислужница стига до премиреския пост от 1997 г. до 2001 г. Според негови учителки не е случайно, че докато е на власт рязко се издига Левон Хампарцумян, който е заместник-министър на промишлеността и шеф на Агенцията за приватизация по времето на Командира. Ако се вярва на паметта на даскалките, двамата са от едно училище, научи Супер 19 мин.

Това донякъде би обяснило, че специално заради Хъмпи, както го помнят от младежките години, българският парламент бе принуден да смени цял закон и то един от най-тънките – за банките. Понеже Левон е химик, а не икономист, а преди това нямаше как човек без стопанско образование да оглави трезор, се наложи нормата да бъде сменена. Така приятелят на Костов се озова след приватизацията на най-голямата ни банка неин директор. Говори се, че бил на път да се раздели с поста поради известно недоверие на италианските собственици, изтъргували навремето трезора доста евтино, но още не е факт, а името  на Хампарцумян бе въртяно включително за сбужебен премиер. Понеже пък е близък и с актуалния президент Плевнелиев чрез топлата връзка на общия им голям приятел – олигарха Иво Прокопиев. Апропо, също дръпнал напред при приватизацията от времето на Костов и Левон.

При властта на Командира неговата съученичка Антоанета Приматарова стигна не само до заместник-министър на външните работи, но и след уволнението на Александър Божков се класира чак до главен преговарящ на България с Евросъюза.
В онази епоха и друг съученик на Костов има важна позиция, която губи при следващата царска власт. Юлий Москов в онези години е главен редактор и съиздател на третия, а според някой втория най-голям вестник на епохата Стандарт.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !