Принц Уилям отчаяно се нуждае от брат...

Докато носи тежестта на шокиращата диагноза рак на...

Защо Кейт не даде на Уилям да седне...

Новината, че Кейт е била диагностицирана с рак и е...

Митко Щерев съди трима музиканти

отпечатай новината

08.02.2013 14:45 | Видян 2768 пъти

Митко Щерев съди трима музиканти

Филмовият композитор на столетието Митко Щерев заведе три дела дело наведнъж срещу бивши колеги от групата му „Диана Експрес”.

Първото срещу китариста Максим Горанов и барабаниста Цветан Банов, второто – срещу пианиста Валери Конов и третото срещу певеца Николай Райков, който стана вокал на фалшивата формация на Горанов, рекламираща се като „Диана Експрес” заради това, че музикантът е регистрирал като търговска марка името на бандата.

„Бях принуден да направя това, защото през последното лято тези хора си позволиха да свирят хитовете ми на два площада”, сподели пред „Телеграф” маестрото.

Към първите трима той предявява иск общо за 15 000 лв., защото тези музиканти са използвали музиката му на турне в България и САЩ през 2011 г., въпреки, че са имали  забрана от него в писмен вид. А към певеца Райков той е проявил снизхождение и се спрял на сумата три хиляди лева.

Междувремнно Щерев е поискал от съда да бъде изпратена съдебна забрана, която забранява на Горанов, Банов и Конов да изпълняват негова музика до приключване на делата.

Основателят на „Диана Експрес” е щастлив, защото съдът е уважил молбата му. „Ако и сега си позволят да крадат музиката ми, това доказва, че тези хора са крадци в истинския смисъл на думата и за тях не съществува ни държава, ни съд”, коментира той.

Близо петилетка Митко Щерев води съдебни битки с бившите си колеги заради кражбата на името на групата му.

Те дори издадоха два албума под името „Диана Експрес”, въпреки че Министерството на културата им отказа да ползват търговската си марка за име на музикална формация. През май 2012 г.

Върховният административен съд реши окончателно делото за името на групата „Диана Експрес“ в полза на композитора.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !