Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Италианските медии: Божинов, покажи че не си кофа за боклук

отпечатай новината

19.01.2013 09:00 | Видян 3395 пъти | Гласували 1

Италианските медии: Божинов, покажи че не си кофа за боклук

"Да бъдеш кофа за боклук или спиращ дъха метеор. Божинов, изборът е твой", написа италианското издание fantagazzeta по повод драмата около бъдещето на българина. „Феновете искат фойерверки, а Валери трябва да ги запали. Но дали ще го направи? Той не го е правил, откакто стана най-младият (за времето си) играч, вкарвал гол в Серия "А". Но дали той ще бъде метеорът, който ще заплени всички, или просто кофа за боклук?Това зависи от теб, Валери. Времето за мислене изтече”, заклеват италианските медии.

Българинът, който за 3-4 години мина през Лече, Фиорентина, Манчестър Сити, Ювентус, Спортинг, отиде в отбора на Верона миналата година под наем от португалския тим – поредния, в който не можа да докаже класа и цената си от милиони. Също както в Лисабон обаче, и във Верона слабата форма на футболиста не му даде шанс за изява и той ще доиграе сезона в друг състав от Серия Б - Виченца, който обаче се бори за оцеляване във втория ешелон. Най-вероятно ще ходи в трета италианска група, понеже е 20-и във втора.

Трансферът стана факт, след като Верона успя да си запази правото да привлече футболиста след края на сезона за постоянно, пише Супер 19'.


През юни българският национал евентуално ще се завърне във Верона - тима от Града на Ромео и Жулиета.

"Самият президент на Верона Маурицио Сети е казвал много пъти, че най-трудните месеци на отбора са били, когато не са имали подходящ играч в състава си.

Отново ще повторя, че Божинов няма проблем на нито едно ниво в клуба.
Имахме и други привлекателни оферти от чужбина, но играчът предпочете да се докаже в италианския шампионат.

Знам, че амбициите на Виченца са по-различни от тези на Верона в Серия Б, но според мен и двата отбора са стойностни", каза вчера мениджърът на Божинов Джери Паломба.

Интерес към нападателя имаше още от елитния Сиена, шотландския Селтик и българския Ботев Пловдив. Виченца обаче се намира само на 50 километра от Верона, което със сигурност също е повлияло при избора на Божинов.

Градът е известен с шопинга си, който е 20-30% по-изгоден от този в Милано за същите марки, понеже много от тях се шият в неговите околности. Явно изборът на съпругата на футболиста Николета е изиграл най-важна роля, защото вярна на максимата „нИ моШ мА върна на село”, тя явно не ще и да чуе да се „изложи” в България като се прибере в родния за нея Пловдив. Още по-тежко провинциално тежнение има Валерката, който е от китната Горна Оряховица.

Преди броени дни – на 8 януари, вестник 19 минути прогнозира, че в чест на полугодието от атентата на летище Бургас – 18 януари, ще обявим Хизбула за извършител на този акт, без да имаме доказателства. Това е било договорено при посещението на българската делегация в Белия дом през декември.


Не се гордеем със сбъдването на тази прогноза. Особено пък с думите на външния министър Николай Младенов, който без да е упълномощаван от никого обяви в Израел, че атаката срещу тази държава за нас е атака срещу България. Напомняме, че Израел не е член нито на НАТО, нито на ЕС.

Държавата България никога не е поемала и не би могла да поеме такива ангажименти към страната в Близкия Изток, която е в постоянна война с немалко държави.

Това е уникален случай в световната дипломация, при която някой пали зорлем собствената си къща, както правим ние в навечерието на очакван конфликт в Сирия и Иран.

Българският външен министър Николай Младенов е направил необявено посещение в Израел, съобщава Israelnationalnews.Младенов е информирал израелския премиер Бенямин Нетаняху и президента Шимон Перес за напредъка на България в разследването на терористичната атака в Бургас миналата година, в която бяха убити петима израелци и български шофьор на автобус.

У нас не е известно кои са извършителите, а това прави невъзможно установяването и доказването на поръчителите на атентата. Задачата е още по-затруднена, след като израелските и американските служби в първите часове след акта отведоха свидетелите и иззеха всички възможни доказателства.

Въпреки настояването на Синята коалиция и Атака от името на парламента, на който изпълнителната власт все пак е подчинена и дължи отчет, външният министър нагло отказа да говори във връзка с толкова важните си визити и декларации, които будят сериозно притеснение от възможни бъдещи заплахи за националната сигурност и въвличането на държавата в опасен военен конфликт и то в район, който е доста близък географски до нея.

Израелски представител е заявил пред Ройтерс, черазговорите с Младенов „са свързани с чувствителен въпрос на сигурността" и не се съобщават подробности за тях, коментира изданието.

Според израелския Канал 2 обаче докладът показва, че "Хизбула" стои зад бомбардировките.

Версията, че Хизбула стои в основата на атентата на Летище Сарафово беше обявена почти веднага след атентата. Тя се поддържаше и от Израел и от САЩ. Досега България се въздържаше да се присъедини към тях.

Министърът на вътрешните работи на България Цветан Цветанов, който е на посещение в Дъблин, ще актуализира информацията на европейските лидери по отношение на констатациите на България във връзка с атентата.

Новата информация означава, че ЕС може да гласува за обявяването на „Хизбула" за терористична организация, прогнозират израелски медии.

Докладът също така констатира, че Европол - агенцията на ЕС за криминално разузнаване, успешно е идентифицирал трима от четиримата заподозрени за атентата. Всички те очевидно са влезли в България две седмици и половина преди атаката, използвайки фалшиви документи за самоличност.

Пълният текст на доклада ще бъде публикуван след  дни. Междувременно обаче, говорителят на МВнР Весела Чернева категорично отрече министър Младенов да е предавал на Израел такъв доклад.

По думите й резултатите от разследването на атентата все още не са готови да бъдат съобщени, така че не може да става дума за връчване на какъвто и да е било доклад.

В съобщение на Външно министерство от петък, 18 януари, като основна цел на посещението на министър Младенов в Израел се посочва планирането на предстоящото честване на 70 години от спасяването на българските евреи през Втората световна война.

В. Haaretz цитира български политически източници, според които публикуването на изводите от разследването може да стане най-рано следващия месец, пише още Супер 19'.

Възможно е това да стане на 5 февруари, когато се свиква Съветът за национална сигурност, предполага израелското издание.

През септември Великобритания и Холандия призоваха идругите правителства на държавите-членки на ЕС да се присъединят към САЩ в решението за налагане на санкции на "Хизбула" заради подкрепа на президента на Сирия Башар Асад.

Иран, който обвини Израел за организиране на бомбардировките Бургас за пропагандни цели, също е изправен пред санкции от Запада заради ядрената си програма, припомня Haaretz.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !