Кучето на Брадли Купър му спечели...

След като на няколко пъти се размина с призове за...

Райна заголи дупе на остров Боракай

Райна отдавна не е от топ имената в попфолка, но пък е от...

Ентусиаст представя "Важни решения" от Джордж Уокър Буш

отпечатай новината

23.11.2012 13:15 | Видян 1054 пъти

Ентусиаст представя

През ноември издателство „Ентусиаст“ публикува мемоарите на 43-ия президент на САЩ Джордж Уокър Буш – "Важни решения". Книгата е написана съвместно с Кристъфър Мичел – бивш заместник-директор „Връзки с обществеността“ в Белия дом. Тя излиза в САЩ на 9 ноември 2010 г. с първоначален тираж 1,5 милиона екземпляра. До май 2011 г. американското издателство продава над 3 милиона бройки и надминава по продажби дори мемоарите на Бил Клинтън. "Важни решения" достига първото място в класацията на в. "Ню Йорк Таймс".

В книгата Джордж Уокър Буш разбива традициите на политическата автобиография.  Авторът кани читателите в губернаторския си офис в Тексас в нощта на оспорваните избори през 2000 г., качва ги на борда на "Еър Форс 1" в часовете след най-опустошителното нападение над Америка след Пърл Харбър, допуска ги в ситуационната стая в миговете преди началото на войната в Ирак и им показва Овалния кабинет, където е вземал спорните си исторически решения относно финансовата криза, урагана Катрина, Афганистан, Иран, споделя и за други проблеми, оформили първото десетилетие на ХХІ век.

За първи път можем да разберем гледната точка на Джордж У. Буш за писмата, които си разменя с баща си в навечерието на войната в Ирак, антитерористичните програми на администрацията му и обвиненията за държавната реакция по време на урагана Катрина. Президентът ни запознава както със законодателните си постижения: намаляването на данъците и реформата в образованието, така и с неуспехите, свързани със социалната сигурност и имиграционната реформа, отношенията му с другите световни лидери и най-голямото му разочарование – неуспехът с изправянето пред съда на Осама бин Ладен. Като много вярващ човек, той не може да подмине и темата за подкрепата на семейството като институция. Със съпругата си Лора Буш насърчават разработването на инвитро и други програми от социалнозначим характер.

Джордж Уокър Буш допуска читателите и до много лични подробности, като спонтанния аборт на майка му Барбара Буш, решението си да се откаже от алкохола, откриването на вярата и отношенията в семейството му. Израстнал покрай изключително успешния си баща, той преживява драмата да живее дълго време в неговата сянка. Джордж Буш младши успява да преодолее трудните моменти от младежките си години и блгодарение на силната си воля и вяра побеждава в битката с пороците. Основната подкрепа и опора Буш получава от своята съпруга Лора.

Джордж Буш младши е начело на САЩ два мандата и безспорно е една от забележителните фигури в съвременната световна история.

"На страниците, които следват, съм се старал да опиша и правилните, и погрешните си решения, а също и какво бих направил по друг начин, ако ми се отдаде възможност. Разбира се, за президента няма връщане назад. Той трябва да прави това, което смята за правилно, и да си носи последствията. Аз се опитвах да постъпвам така всеки ден през осемте си години служба в Белия дом. Да служа като президент бе чест, каквато няма втора в живота. Благодарен съм за предоставената ми възможност да споделя с вас преживяното."
Джордж Уокър Буш

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !