Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Блатечки се бие с Донков във Варна

отпечатай новината

03.10.2012 17:15 | Видян 2346 пъти

Блатечки се бие с Донков във Варна

Секссимволите на БГ киното Асен Блатечки и Деян Донков яко ще си скочат в края на седмицата.

Тогава във Варна започва фестивалът "Зпатна роза", където двамата ще спорят
за приза "Най-добър позьор". Блатечки ще видим като влюбения Ник в мелодрамата "Пъзел" на Иво Стайков, а Донков играе в двете най-амбициозни ленти на форума - "Аз съм ти" на на Петър Попзлатев и "Цветът на хамелеона" на Емил Христов.

След десетилетие, в което режисьорите се надпреварваха да ги канят за главните мъжки роли във филмите си, през последните години колегите им Захари Бахаров („Дзифт", „Лов. нет"), Иван Бърнев („Козелът", „Зад кадър", „Стъпки в пясъка") и младият Ованес Торосян („Източни пиеси", „Тилт", Две") ги бяха засенчили. И двамата актьори се отдадоха на театралните си роли и участия в тв сериали - Блатечки в „Стъклен дом", а Донков в „Под прикритие". На миналото, 30-о юбилейно издание на най-престижния ни кинофорум двете звезди нямаха нови филми, но тази година ще се състезават за "Златната роза" за мъжка роля.

Шансовете на Блатечки да грабне статуетката като влюбен студент, а после и мъж на средна възраст, който зарязва всичко заради любимата си в „Пъзел", не са големи. Лентата, която тръгва по кината от петък, е доста аматьорска и играта му трудно ще спечели адмирациите на журито, съставено от професионални кинаджии плюс тв водещия Камен Воденичаров за цвят.

Донков играе поддържаща роля в "Цветът на хамелеона", където в централния образ на маниакален доносник от ДС ще видим поп изпълнителя Руши Видинлиев. В другия филм с негово участие обаче Деян е авиаторът Адамов, който е главният герой в „Аз съм ти" по "Незавършен роман" на автора на "Тютюн" Димитър Димов и продължението му "Адриана" от Теодора Димова. В доста свободната киноадаптация на Попзлатев конкуренти на Донков за сърцето на Адриана и за приза за мъжка роля ще са колегите му от "Под прикритие" Джаро и Терориста. Михаил Билалов и Захари Бахаров обаче имат по-малки роли на обожатели от
кръга около фаталната мъжемелачка.

източник:България Днес

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !