Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Сашка Васева подлуди шофьорите в Сандански

отпечатай новината

22.08.2012 13:30 | Видян 2467 пъти

Сашка Васева подлуди шофьорите в Сандански

Сашка Васева няма да се бори за награди, а ще пее на гала-вечерта, като е подготвила нова песен специално за фестивала. Тя е нещо като продължение на хита й “Мога ли да те забравя Георги”, но с много модерен фолк аранжимент.

Парчето обаче е изтекло в интернет пространството и се разпространява от ръка на ръка между таксиметраджиите в Сандански. Те обясняват, че песента на Сашка е като “ръждив пирон”, която влиза през едното ухо, но не излиза, а остава в душите им.

Сашка е сред специални гости на юбилейното 20-о издание на най-големия фолклорен фестивал у нас. Тя ще пее последната вечер заедно с представители на другите балкански страни и миналогодишната победителка Надя Казакова.

На специална пресконференция организаторите на фестивала обявиха, че за първи път в конкурса за песен ще пуснат 25, а не 20, както досега. В надпреварата за изпълнители ще пеят 16, като 4 ще са групи, пише Блиц.

Тони Димитрова ще представи песента “Отивате си старите момчета” в памет на един от най-големите спонсори на “Пирин фолк” Никола Дамянов, Иван Славков, Велко Кънев и Пламен Ставрев.

Ще има много съпътстващи събития в града, като едно от тях ще е на площада през деня. Там на специална сцена аматьори ще пеят македонски песни, а жури ще оценява таланта им. Победителят ще получи право да представи изпълнението си на гала-вечерта в неделя.

Интересно модно събитие с дизайнерски балкански носии ще покажат местни хубавици, които ще спорят за престижната титла “Мис Сандански”. Накрая обаче, красавиците ще покажат и плът, защото ще се покажат и по бански.

Шефката на БНТ Вяра Анкова пък ще има среща с колегите си от балканските телевизии в рамките на фестивала. Държавната медия ще излъчи фестивала, а Радио Благоевград ще връчи 2 свои награди, като те ще са дебют на млади таланти.

Кметът на Равда изненадал организаторите, като обявил, че този фестивал не е само на Сандански, а национален. В морския курорт живеят много изселници от Беломорието и затова той ще даде една от наградите на фестивала.

По случай юбилея на “Пирин фолк”, на сцената на летния театър в Сандански ще бъде поставена почетна плоча и капсула с послание за идните поколения, която ще бъде отворена на 40-годишния юбилей.

източник: Блиц

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !