Новият албум на Бионсе е тук

Албумът на Бионсе е тук. Нейният нов по-дългосвирещ...

Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Митко Щерев: Лили Иванова не знае ноти

отпечатай новината

13.08.2012 09:15 | Видян 8609 пъти | Гласували 1

Митко Щерев: Лили Иванова не знае ноти

- Г-н Щерев, Здравко Радоев твърди, че сте поискали да получавате за участия колкото Иванова и затова бил големият конфликт между Вас и примата. Как ще коментирате?

- Първо искам да кажа, че Здравко Радоев си позволява да коментира личния ми живот и кариерата ми на композитор по начин по начин, който уронва авторитета ми на известна личност в поп музиката и филмовата музика на България. Той прави това за втори път!

Да, бившият съпруг на Богдана Карадочева казва за спора ми с Лили Иванова „Митко искал да взема пари колкото нея“. Това е лъжа, измислена от него или от някой друг. Ако е имало разговор между мен и Лили, той е бил на четири очи. Тоест, само аз и тя можем да кажем какво точно сме си говорили.

А интерпретациите му за плейбека са смешни. И ученик от музикалното училище ще Ви каже, че певецът не пее на плейбек само, когато зад гърба си има най-малко барабани, пиано и бас китара. Когато работех с Лили Иванова в периода 2000-2002 г., на сцената барабани и бас китара нямаше и на всяко участие се пускаха между 15 и 20 плейбека, откъдето се чуваха тези инструменти. Това беше потвърдено в съда от озвучителя й.

- Какво си говорехте с Лили на „четири очи“, за да стане ясно веднъж завинаги и да няма повече спекулации?

- Казах й, че от участията ми с нея не ми остава време да си върша работата като композитор. И тъй като хонорарът, който получавах, не можеше да покрие това, й съобщих, че ще напусна.

След един голям концерт в НДК я попитах, защо няма преведени пари в Музикаутор за авторите на песните, които е изпяла на концерта. Във въпросния аз имах шест или седем. Напомних й, че говоря за пари, които се дължат на авторите па Закона за авторското право. Тя каза, че това не е нейна работа.

От Музикаутор ми обясниха, че не могат да задължат организатори да плащат полагащите се по закона проценти. Така аз бях принуден да й забраня да използва песните. Защото песента е собственост на автора, а не на певеца!

- Как реагира примата?

- Месец след това Иванова каза в едно интервю, че като престане да пее моите песни ще ме прати в забвение. Това преля чашата на търпението ми! И тогава пренесохме с нея спора си в пресата.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !