Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

България отвя Германия с 3:0

отпечатай новината

09.08.2012 09:45 | Видян 1740 пъти

България отвя Германия с 3:0

Българският национален отбор по волейбол се класира на полуфинал на Олимпийския турнир в Лондон и играе за медал на следващия мач.

„Трикольорите“ разбиха с 3:0 гейма Германия (20, 16, 14). В спор за участие на олимпийски финал волейболистите ни се изправят срещу отбора на Русия, който на четвъртфиналите също записа успех с 3:0 – над Полша. Вторият полуфинал в Лондон е между Италия и Бразилия.

Защитата в мача срещу Германия бе на забележително ниво. Теодор Салпаров и Цветан Соколов буквално смутиха Бундестима в залата, а Соколов завърши двубоя с цели 18 точки на сметката си.

„Лъвчетата“ започнаха двубоя ударно, като спечелиха първите 5 точки с лекота и си осигуриха преднина пред германците още от първите минути. Това беше и преднината им в целия гейм, завършвайки го с 25:20. Първата част продължи 24 минути, а в нея германците допуснаха 8 непредизвикани грешки.

В началото на втория гейм те все пак успяха да настъпят, но благодарение на няколко блокади на Ники Николов минути след това българският отбор водеше вече с 8:7 при първата техническа пауза. В следващите минути нашите момчета успяха да натрупат добра преднина, дошла след няколко феноменални спасявания на Салпаров, както и мощна атака на Соколов, до резултат от 16:11. До края на гейма „лъвчетата“ продължиха с отличната игра в защита, която тотално отказа германските напъни за атака – 25:16.

Силният финал на втория гейм се пренесе на игрището и в началото на третия. Соколов продължи да бележи точка след точка от всяка позиция, а Салпаров рядко позволяваше на топката да падне в нашето поле. Първата техническа пауза дойде при 4 точки аванс за България. Преднината на „трикольорите“ продължи да нараства и второто прекъсване дойде при още по-добър резултат – 16:8. Тогава вече на Бундестима му бяха останали малко полезни ходове и отборът просто гледаше победата на българските волейболисти.

СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА ТУК!!!

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !