Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

На път за Шенген в Темата на NOVA

Чували ли сте за село Шенген? Място с 1500 жители – в...

Мирослава Тодорова нанесла щети на държавата за 550 милиона лева

отпечатай новината

03.08.2012 11:00 | Видян 1430 пъти

Мирослава Тодорова нанесла щети на държавата за 550 милиона лева

Скандалната съдийка Мирослава Тодорова, прочула се като първия уволнен дисциплинарно магистрат заради над 50 забавени по нейна вина дела, е нанесла щети на държавата за рекордните 550 милиона лева! Такова е мнението на експертите, направили щатен мониторинг на делата й по настояване на Висшия съдебен съвет.

Оказа се, че сред забатачените с години дела в Софийския градски съд, гледани от Мирослава Тодорова, има поне дузина процеси за безстопанственост и за отклоняване на държавни средства в шокиращо големи размери.

Отказвайки да произнесе навреме мотивите за присъдите, Тодорова е нанесла рекордни щети на хазната, а и на частни дружества, сочи докладът.

„Сред забатачените дела има случай със съдебен казус при търговски спор между държавно дружество и частна фирма за над 70 милиона лева, които държавата е загубила от пропуснати ползи заради нехайството на Мирослава Тодорова разкрива пред „Всеки ден" потресен източник от Висшия съдебен съвет.

Куриозното е, че на прословутото заседание той гласувал против отстраняването й от съдебната система. След като гръмнал скандалът, висшият съдия се запознал с делата на Тодорова и останал потресен.

Заради гаврата на скандалната жрица на Темида с правосъдието от Инспектората към Висшия съдебен съвет дадоха Тодорова на прокурор с мнение тя да бъде осъдена за престъпления срещу правосъдието.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !