Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Фелпс стана най-великият олимпиец

отпечатай новината

01.08.2012 09:45 | Видян 1914 пъти

Фелпс стана най-великият олимпиец

Щафетата на САЩ триумфира в дисциплината 4 по 200 метра свободен стил и Майкъл Фелпс влезе в историята на световния спорт. Суперзвездата в плуването вече се води за най-успешния състезател на олимпийски игри за всички времена.

Благодарение на спечеленото злато с щафетата големият Фелпс събра общо 19 медала от олимпиади. По този начин американецът задмина легендарната руска гимнастичка Лариса Латинина (с 18 отличия).

15 от медалите на Фелпс са златни, 2 са сребърни и 2 бронзови. Американецът имаше възможност да прибави към невероятната си колекция още една титла, но по-рано тази вечер в драматично плуване позволи на Чад льо Клос от ЮАР да го победи във финала на 200 метра бътерфлай, след като водеше буквално сантиметри преди края.

Радостта на Фелпс обаче беше пълна с щафетата, която триумфира на 4 по 200 метра. Райън Лохте даде преднината на американците на първи пост, която те не изпуснаха до края. Фелпс плуваше последен и успя да задържи аванса на американския квартет.

Сребърните медали спечелиха французите благодарение на Аник Аниел, който направи невероятно плуване на последен пост, а бронзът стана притежание на китайците.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !