Ергенът отпрати Барбара и Виктория

Състезателката по борба Барбара Иванова и спортният...

Не съм комарджия, продадох 60...

Не съм комарджия, играл съм само покер и съм спечелил...

СПЕЦПРОЕКТ: БАЩИ И СИНОВЕ

отпечатай новината

22.03.2012 14:15 | Видян 33418 пъти | Гласували 2

СПЕЦПРОЕКТ: БАЩИ И СИНОВЕ

ОЛИГАРСИТЕ ЗАСРАМЕНИ ОТ НАСЛЕДНИЦИ

Те МОЖЕ БИ не са лоши момчета. Но вниманието към татковците им – строителите на новия български капитализъм, ги е направило да изпитват апетит непрекъснато да предизвикват обществото.

Те са каста. Те са прослойка. Ала не са класа. Говорим за златната капмладеж. Тези момчета са нещо като златната младеж на социализма от 80-те години, когато София коментираше изцепките на потомците на червената аристокрация.

Онези носеха дънки, напук на соцморала, пиеха кока-кола, пушеха цигари Кент – като в легендарната реплика от Оркестър без име, пътуваха чат-пат отвъд Желязната завеса.

Но съдейки по хора като Жени Живкова, Сергей Станишев или кооптираната в този вид елит като снаха Миглена Кунева – златната соцмладеж, е била съставена от интелигентни хора, които после намериха пътя си в живота. И успяха да останат елит не заради пари, а заради качества.

Новата златна младеж – да я наречем кап, е доста далеч от този образ поне засега. Ако днес предречем на някое от момчетата, определяни с прозвището Малкия или Малката пред прякорите на техните татковци, че ще стане премиер или еврокомисар, мнозина ще се скъсат от смях. Което не е пожелателно, защото в света на парите всичко е възможно.

И така, нека да ви запознаем с онези синове за олигарси, за които толкова се говори напоследък заради различните им проявления.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !