Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Меси е голмайстор номер 1

отпечатай новината

21.03.2012 11:30 | Видян 1782 пъти

Меси е голмайстор номер 1

Лео Меси заби нов хеттрик и вече е голмайстор №1 в историята на Барселона. Аржентинецът се развихри за победата с 5:3 над Гранада и само две седмици, след като наниза пет гола на Байер Леверкузен направи нов спектакъл.

Лео вече има 234 гола за каталунците, като по този начин задмина 57-годишният рекорд на Сесар Родригес. Меси асистира на Шави за първото попадение в срещата, а в 17-та минута сам вкара за 2:0. Гостите успяха да сплашат Барса, след като стигнаха до равенството, но през втората част Меси вкара още два пъти и записа осмият си хеттрик за сезона. Младокът Кристиан Тело добави също името си сред голмайсторите.

„Меси не вкарва голове, той вкарва невероятни голове. Той влезе в историята на клуба. Искам да благодаря на целия отбор за хубавото представяне, а Меси за неговото постижение”, каза Гуардиола след срещата.

Барса спечели петата си поредна победа в първенството и скъси изоставането си от Реал Мадрид на 5 точки. Столичани днес гостуват на Виляреал. „Когато изглеждаше, че държим срещата под контрол, те ни вкараха два гола. Все пак успяхме да се поправим и създадохме много положения. Математически все още имаме шансове за титлата”, надява се Жерард Пике.

По време на последните седем победни мача Меси вкара 17 гола, а освен това вече е голмайстор на Примера дивисион с 34 попадения от началото на сезона или с две повече от звездата на Реал Кристиано Роналдо.

Хеттрикът беше 18-ти за Меси за Барселона, а през последните три сезона вече има 154 гола в 153 мача. Шестият му хеттрик този сезон е изравнен рекорд на Роналдо от миналия сезон. Освен това Лео направи и лично постижение, след като наниза 34 гола в 27 шампионатни мача. Досегашното му най-добро постижение бе преди два сезона, когато се разписа 34 пъти в 35 мача. „Меси е най-добрият, защото в най-трудните моменти останалите от отбора знаят, че могат да разчитат на него”, каза още Гуардиола.

Медиите в Испания сравниха аржентинецът с американската баскетболна легенда Майкъл Джордан. Гуардиола коментира: „Може би е така. В историята са много малко тези, които са доминирали в своите спортове така, както те. Меси е най-добрият и го показва на всеки три дни. Съжалявам за останалите, но това момче е нещо различно… съжалявам за тези, които се опитват да се преборят за трона на Меси. Невъзможно е, това момче е номер едно”.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !