Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Мария Гроздева се отказва от Олимпиадата?

отпечатай новината

14.02.2012 10:30 | Видян 2529 пъти

Мария Гроздева се отказва от Олимпиадата?

„Няма да отида на Олимпиадата, ако шефът на Федерацията Камен Шишманов не подаде оставка. Или той, или аз. Нека да видим кой е по-важен за Олимпиадата в тази държава”.

Такъв ултиматум постави тази сутрин в интервю пред bTV шампионката по спортна стрелба Мария Гроздева, след като тя и клубът и бяха изключени от Българската федерация по спортна стрелба.

Гроздева обясни, че действията на Шишманов са целенасочени – да получи глас по-малко срещу себе си на Общото събрание на 11 март. По думите й така се подсигурявал само с клубове, които са му верни. А тяхната подкрепа пък купувал със средства от държавната подкрепа, предназначена за другите отбори.

„Държавата и Министерството на спорта имат целево отпускане на средства. Сега вместо да отидат тези пари за нашата подготовка и за обезпечаване за състезанията, той иска да ме качи на автобус, за да стигна до турнира в Германия. Държавата е отпуснала достатъчно, държавата не ощетява най-добрите. Но те минават през Федерацията и не достигат до нас”, обясни олимпийската шампионка.

Тя допълни, че докато получава полагащото й се „със страшни мъки, забавяния и разправии”, във федерацията потъват някъде средства. Къде и при кого – ще се разбере в последствие.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !