Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Саундтракът към "Желязната лейди" вече на пазара

отпечатай новината

13.12.2011 12:00 | Видян 1874 пъти

Саундтракът към

Iron lady разказва изключителната история на Маргарет Тачър, жената, преодоляла бариерите на пол и класа, за да остави най-дълбоката следа на жена политик в един свят, доминиран от мъже.

В образа на бившия британски премиер се превъплъщава многократната носителка на наградата на Академията - Мерил Стрийп. Филмът разглежда силата на властта и цената, която се заплаща за тази власт, чрез неочакван и много личен портрет на тази наистина необикновена жена.

Оригиналният саундтрак за филма е написан от един от най-уважаваните композитори на филмова музика Томас Нюман, създал музиката за повече от 50 филма. Той има над 10 номинaции за наградата на Академията в категориите "Най-добра филмова музика" и "Най-добра песен от филм".

В актива си притежава наградите BAFTA, ЕМИ, Златен Глобус и два пъти - Грами. Роден в Града на ангелите с диплома от  Йейл, Томас Нюман произлиза от потомствена холивудска "династия" - баща му, брат му и сестра му са сред най-изтъкнатите имена в музикалната филмова индустрия. Певецът и композитор Ранди Нюман е негов братовчед.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !