Гонзо уволни 1 от Ергенът

Българският футболен съюз освободи своята служителка...

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

9-ма депутати вземат по 21 бона на месец!

отпечатай новината

08.11.2011 12:45 | Видян 2194 пъти

9-ма депутати вземат по 21 бона на месец!

Проверка на Сметната палата установи, че 9-има депутати не дават държавната субсидия, която им се полага по щедрия закон,
гласуван от Тройна коалиция, на партии, а си я харчат, както си искат, съобщи "Всеки ден". Половината от тях са от кръжеца на Яне Янев. Освен лидера и видният борец срещу корупцията - адвокат Емил Василев, влиза в клуба на парламентарните богаташи.

Все пак се предполага, че файтонът хора на Янето използват парите за някаква партийна дейност и финансират кампаниите на своята, така да се каже, „политическа сила".

По-интересно е положението на останалите четирима. Това са напусналият ДПС Корман Исмаилов, както и тримата от „Атака", които уж бяха много възмутени от офшорките на Волен Сидеров - Валентин Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев. Също като другарите си по интереси от РЗС всеки от тях взема по 16 409,33 лв. месечно от бюджета, сиреч от джоба на данъкоплатеца. Естествено върху тази огромна сума не се дължат данъци.

Тя е отделно от близо 5-те бона, които се събират на всеки депутат от заплата и бонуси. Голяма част от тях пък се дават „в пликче" и върху тях няма данъци и осигуровки. Черната каса по принцип е предвидена за плащане на сътрудници и офис, но се ползва за удобството на депутата. Наред с това господата, до един провинциалисти, разполагат с безплатни жилища от парламента в престижен южен квартал на София, които се ремонтират и се оборудват за сметка на данъкоплатеца. Те имат също безплатни билети за всякакъв, в това число и самолетен транспорт, безплатни разговори с часове в мобилната група на Събранието, както и много други екстри - включително свободен достъп до парламентарния фитнес и до евтините кюфтета в бюфета на НС.

При доход от 21 бона на месец за един депутатски мандат от 4 години се закръгля точно милион в банковата сметка.
Други 8 независими народни  представители в  41-вото Народно събрание са с декларирана принадлежност към друга политическа партия,   показва   докладът на Сметната палата за одита за допълнителната субсидия на партиите за независимите  депутати. От 1  януари до 30 юни тази година бившите депутати от РЗС  Дарин Матов, Димитър Колев и Тодор Великов, както и  изключеният от ДПС Касим  Дал  са  заявили принадлежност към ГЕРБ, а Камен Петков, който напусна  „Атака" - към БСП. През 2010 г. други трима независими са заявили принадлежност към ГЕРБ - Венцислав Върбанов, Димитър Чукарсяи и Марио Тагарински.

Още един народен представител - Стоян Иванов, напуснал "Атака", е със статут независим, но то 13 юли, тоест след одитирания период.Така че не е ясно дали е влязъл в клуба на честните или в този на "милионерите".

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !