Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Трайчо: И аз съм "За" да се вдигне минималната заплата

отпечатай новината

25.10.2011 17:15 | Видян 1897 пъти

Трайчо: И аз съм

Предвид на изключително ниските нива на минималната работна заплата и на това, че има хора, които наистина я получават, аз съм твърдо "За" да се вдига тази заплата, при условие, че наистина можем да си го позволим.

Това заяви категорично министърът на икономиката Трайчо Трайков по повод предложението на социалния министър Тотю Младенов минималната заплата да се вдигне от 270 на 290 лв. от 1 април. "Минималната работна заплата трябва да се увеличи от 270 на 290 лева, стига бюджетът да може да си го позволи", каза Трайков.

Междувременно бизнесът скочи срещу намерението на правителството да вдигне най-ниското възнаграждение. От Българската търговско-промишлена палата се обявиха категорично против идеята. „Това обаче ще натовари допълнително бизнеса“, категорични са работодателите.

„Заплащането на труда трябва да става за количеството и качеството на вложения труд. Тъй като бизнесът не е социална организация и не смята да изземва функциите на социалното министерство“, коментира член на УС на Хасковската търговско-промишлена палата Минко Ангелов.

Според последното проучване на търговско-промишлената палата 70% от бизнеса у нас е против новото увеличение на работната заплата. Едва 5,6 на сто от работодателите приемат идеята, но смятат да я осъществят чрез съкращения.От 1 септември тази година минималното възнаграждение е 270 лв.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !