Музикалната сезнация Свет Радославов...

Светлин Радославов- Свет е определян от медиите като...

Ева Веселинова в Италия на рождения...

Чаровната ко-водеща на "На кафе" Ева Веселинова...

Цветелина в спектакъл с ансамбъл Сливен

отпечатай новината

25.05.2008 09:00 | Видян 5994 пъти | Гласували 4

Цветелина в спектакъл с ансамбъл Сливен

Поп-фолк певицата Цветелина и ансамбъл ”Сливен” зарадваха многобройната публика на централния площада в Сливен миналата седмица с невиждано шоу. Съвместният концерт беше по повод откриването на “Международния фестивал за народни танци” на 21-ви май.
Повече от месец ансамбъла подготвя представлението съвместно с Цветелина. Това е прецедент който за първи път се случва в България – да бъде направен концерт с държавен ансамбъл за народни песни и танци и фолк певица. Идеята за съвместния концерт е дошла от главния художествен ръководител Тодор Кръстев, който е искал да поднесе подобаваща изненада за жителите на град Сливен. Известна е любовта на сливенчани към българската народна музика, култура и история. Точно за това Тодор Кръстев е избрал Цветелина за техния спектакъл, тъй като певицата има завършено музикално образование със специалност Народно пеене. Известно е, че певицата е по големите сцени още от малка. Първо с детски танцов ансамбъл “Китка-цвете” гр.Варна, където е била танцьор и изпълнител повече от осем години, а след това завършва музикалното училище в Разград, където освен с оркестъра с който е пяла е имала и съвместни представления и с Капанския ансамбъл. След своето завършване е работила една година и в ансамбъл Обреди – гр. Варна.
Повече от час и половина цветето на фолка пя на живо с музикантите, певците и танцьорите на ансамбъл “Сливен”. Самата публика също се включи в спектакъла като изви кръшно хоро на площада.
“Много съм щастлива и поласкана, че имах възможността да се изявя на една сцена с толкова добри професионалисти. Благодаря за поканата на Община Сливен, кмета Данчо Лечков и на художествения ръководител на ансамбъла Тодор Кръстев. Изживяването беше невероятно. Припомних си каква е емоцията да си на сцена с толкова много хора и да радвате публиката с български песни и танци. Определено това ми липсваше през годините. Със сигурност няма да е последната ми изява с ансамбъл Сливен. Ще се радвам ако това е началото и имам възможност да пея с все повече ансамбли.”, споделя Цветелина.
Другата гореща новина около нея е, че скоро ще зарадва почитателите на стила в който пее с нов разтърсващ летен хит.  За сега повече подробности около новата песен, певицата не иска да споделя, но казва, че скоро всички ще имат възможността да чуят новото парче.

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !