Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Пудрите удариха дъното

отпечатай новината

12.10.2011 17:30 | Видян 1677 пъти

Пудрите удариха дъното

Метросексуалният национален отбор, в който всички са баджанаци, балдъзи и даже етърви, записа една от най-срамните страници в историята на българския футбол, след като късно онази вечер загуби 0:1 от Уелс насред празния стадион Васил Левски. Всъщност, на трибуните имаше 900 зрители, 600 от тях бяха фенове на гостите.

Пред тях и шепата клетници пред телевизорите нашите удариха дъното, завършвайки на последното 5-о място в група G с едва 5 спечелени точки. Такъв резил не помним никога досега в евроквалификации.
Единствено България се бе представила по-зле в световните квалификации за Мондиал 1990.

Тогава завършваме на последното 4-о място с 3 точки след 1 победа, 1 равенство и 4 загуби. По това време обаче за успех се присъждат 2 точки. А и групата е съставена от 4 тима - Румъния, Дания, Гърция и България.

Националите вкараха едва 3 гола в изминалия евроквалификационен цикъл, а връх на всичко е трагичното им представяне у дома - 1 равенство (0:0 срещу Швейцария) и 3 загуби, при това без нито един отбелязан гол във вратата на съперника. Попаденията в мрежата ни от изиграните 8 двубоя пък бяха 13. За сефте нашите отбелязват толкова нищожен брой голове в квалификационни мачове.

Дори за Мондиал 1990 имаме на актива си 6 парчета. Също толкова са на сметката на България и в квалификациите за Евро 1980 и Евро 2000. И преди 1980 година няма случай, в който държавният ни тим да се е представял по-трагично.

19' искрено се надява, че поражението от Уелс и разгромът от Украйна в контролата миналата седмица 0:3 наистина са били единствените два мача начело с видния  футболен теоретик Михаил Мадански. Той освен, че е доцент в НСА, е известен с жена си, която работи в БНТ, както и с това, че е един от малкото треньори в света, които имат 90 процента загуби и 10 процента равни. 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !