Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

"Малък-голям" поставя друго начало в българското кино

отпечатай новината

21.09.2011 16:00 | Видян 9464 пъти

След големия взрив на българското кино, което доказа през последните години, че се развива буно и в правилна посока, беше почти ясно, че ще следват нови изненади въпреки бюджетните ограничения.

Новият български проект МАЛЪК-ГОЛЯМ е музикален филм, смесващ несъвместими музикални стилове на фона на живия разговор между членовете на разпаднала се трашметъл група. Вече завършеният нов български кино проект, е поредното доказателство за възходящия път на българското кино. 

Скоро зрителите ще могат да гледат един неочаквано различен, както като сюжет, така и като жанр филм. Изненадващ е актьорският дебют във филма - в главната роля ще видите за пръви път певицата Деси Слава. Сценарист и режисьор на филма е Ясен Григоров, а известният повече като фотограф Темелко Темелков, е оператор на продукцията.

МАЛЪК-ГОЛЯМ е музикален филм, смесващ несъвместими музикални стилове на фона на живия разговор между членовете на разпаднала се трашметъл група. Макар и самоопределящ се като музикален, филмът до последната минута се изплъзва от жанрово рамкиране, плъзга се между реалността и фикцията, документалното и игралното, за да не застане категорично в нито една от тези посоки. Свързваща линия на сюжета е образът на звездата Деси Слава, в чиято история се преплитат изненадващи сюжети за истинската любов към музиката, за жанровете и изненадващото им преосмисляне на сцената, в душата и в съдбата на творците, за пътя към успеха и обратно. МАЛЪК-ГОЛЯМ смесва несъвместими музикални стилове на фона на живия разговор между различни музиканти. Преплитат се лъскавият попфолк с тежкия метъл, циганският сватбарски оркестър с ъндърграунд музиката.

Специално заснети за филма музикални клипове на български изпълнители, илюстрират историята на групата и същевременно правят филма динамичен и умело преплитащ гледни точки без да се заседява дълго на нито една от тях. Необикновената комбинация от музика и фикционален разказ е подправена с документалния разговор на членовете на несъществуваща вече траш-метъл група от 90-те години. Филмът се опитва да проследи пътя на хората, неподготвени за цената, която трябва да платят за постигането на привидно лесните си цели.

Трудно ли е да повярваш в себе си и да последваш мечтата си? На този въпрос се опитва да намери отговор новият проект на Ясен Григоров и Темелко Темелков. Филмът "МАЛЪК-ГОЛЯМ" е музикален, но темата му е за изкуството по принцип – абстрактно и привидно лесно достъпно пространство, в което неподготвените могат да изгубят всичко, а положилите необходимите усилия могат да превърнат в много лична и неприкосновена територия.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !