Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Албанско злато за България на световното по борба

отпечатай новината

14.09.2011 10:30 | Видян 4302 пъти

Албанско злато за България на световното по борба

Елис Гури спечели златен медал за България още в първия ден на световното първенство по борба в Истанбул (Тур) в категория до 96 килограма в класическия стил.
На финала късно онази вечер 28-годишният натурализиран албанец победи шведа Джими Лидберг с 2:0 части и взе квота за олимпиадата в Лондон през 2012-а. Това е 59-ата световна титла за България в историята на борбата.

Гури направи отлична финална схватка срещу Лидберг, който е бронзов медалист от последното световно първенство. Шиптърският исполин започна с червено трико и получи правото на партер в първата част при резултат 0:0. Той вдигна своя опонент във въздуха и го изкара от тепиха секунди преди края, с което спечели частта с 1:0 точки. Във втората част нашият наемник загуби точка след 17 секунди по часовника, след като беше избутан извън очертанията на тепиха от Лидберг. Шведът обаче направи грешка шест секунди преди партера, когато Гури го събори и захвана през кръста за изравняването. Треньорите на Лидберг пробваха да оспорят точката, но всуе. После Гури стигна до победа и във втората част.

„Да вземеш медал на световно е нещо, но да вземеш медал на олимпийски игри е всичко. А аз искам всичко. Тук ме подкрепяха мои приятели, приятелката ми, а баща ми този път не дойде, защото емоциите щяха да му станат твърде много. Благодаря на всички - на федерацията, на Валентин Йорданов, на Гриша Ганчев, на всички", каза Гури след триумфа си.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !