Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Phuture Shock на сцената на EXIT MUSIC LIVE

отпечатай новината

16.06.2011 15:00 | Видян 2238 пъти

Phuture Shock на сцената на EXIT MUSIC LIVE

Сцената Exit Music Live тази година ще представи съвсем нови изпълнители, едни от тях са победители от Play @ Exit, други - открития на лейбъла Exit, които са 25 за сега. Exit Music Live постепенно се превръща в популярно място, което предлага на публиката много свежа музика, широка приятелска подкрепа на публиката към бандите, които дебютират на сцената, както и огромно международно и жанрово разнообразие при групите.

В състезанието Play @ Exit взеха участие над 950 изпълнители от цял свят, 24 от които бяха избрани от журито и 3 от публиката. Един от победителите, групата Ego открива фестивала, а освен тях в четвъртък ще свирят метъл хардкор бандата от Сараево Flatline, алтернативните немски рокери The Backs, датчаните Rated и британците One Last Laugh. Хедлайнери тази нощ са Kanda Kodza i Nebojsa, както и известните италиански рокери Verdena.

Петък вечер ще започне с изпълнението на Lenorestate, заедно с поп-фолк-алтърнатив-кънтри бандата от Австрия Alasac. Carbonfools идват от Унгария, а експерименталната електронна естетика ще бъде подправена от словенците New Wave Syria. Местен съпорт тази нощ ще бъде осигурен от вече добре известните изпълнители Autopark, Disciplin A Kitschme и Zemlja gruva.

В събота ще разберем защо готик метъл бандата Groteska и пънк сърф бандата Threesome са заслужили правото да свирят на Exit Music Live сред 950 други изпълнители. Малко по-нежна музика идва от Tip Top Tellix и унгарската трип-хоп даунтемпо банда Sadant. От меката на поп музиката Шефилд ни гостуват Hey Sholay, а психеделичната поп банда от Хърватия, която ще подгрее всички е Nipplepeople. Програмата тази нощ ще завърши с местните банди Jarboli и Generacija bez budućnosti.

Неделя също ще стартира с победители от Play @ Exit, базираната в Ниш поп и пост-пънк банда Kiša kerozina и македонците June.

Българската ейсид джаз-соул-фънк-електронна банда Phuture Shock ще свири в неделя. Дуото е основано през 2000 година и е истински феномен за българската музикална сцена. Сърцето и душата на бандата са: Деси Андонова (вокали) и Филип Александров-Фичо (кийборд, програминг). Креативността и специалният подход към музиката стоят зад успеха на трите албума, които са на музикалния пазар до момента.

Първите два са: Live /2001/ и Playback /2002/, който не само спечели награда за най-добър български албум, но също така  оказа влияние в световен мащаб с ремикса на песента Slow Down,  дело на световно известния Break Beat продуцент  Ils. Последният албум на Phuture Shock, In & Out,  излезе мииналото лято и  включва десет трака, два от които ремикси на вече утвърдени хитове - Champagne и I Believe. Мастериран е в Берлин.
Наскоро дуото пусна сингъла Sweet Loving, който спечели конкурса на Българското Национално Радио „Златна пролет’42”.

Изпълненията на живо на Phuture Shok се смятат за много специални събития не само заради страхотните парчета, но и заради невероятните музиканти, които свирят с тях на сцената, създавайки незабравима атмосфреа. Именно заради подобни горещо адмирирани от феновете участия, бандата е била вече на една сцена със Stereo MCs, Jimmy Tenor, Asian Dub Foundation и много други.

Деси и Фичo споделиха, че са изключително щастливи, че имат възможността да представят музиката си на сцената на EXIT и с вълнение очакват да видят българските си фенове сред публиката.

Хърватите Kinoklub ще донесат малко поп пънк саунд. Последните часове на Exit Music Live ще бъдат изпълнени с музиката на местните представители Popečitelji, Vroom и Darkwood Dub.

Сред нарастващото господство на електронната музика, към която напоследък се обръщат най-големите имена и към която бавно залитат всички фестивални сцени, бихме могли да кажем, че сцената Exit Music Live е едно от най-безопасните места за китарна музика на живо на фестивала Exit.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

свързани новини

Phuture Shock се завърнаха!

Няма коментари към тази новина !