Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Трима световни музиканти-виртуози се срещат в София с проекта Free Flamenco Trio

отпечатай новината

07.06.2011 12:40 | Видян 2333 пъти

Трима световни музиканти-виртуози се срещат в София с проекта Free Flamenco Trio

На 18 юни, в зала „България” Давид Пеня Дорантес, Рено Гарсия-Фонс и Теодосий Спасов ще представят уникален проект, роден на сцената в Ротердам тази година. Към тримата виртуози ще се присъедини и перкусионистът Нано Пеня.

Трима виртуозни музиканти - всеки един новатор в своя жанр, се срещат, за да създадат невероятно красива и изцяло оригинална програма и в музикалното общение на сцената дръзват да изследват вътрешния свят на другия, носейки се на крилете на фантазията. Романтичният подход на фламенко пианиста Давид Пеня Дорантес се среща с мелодичния контрабас на Рено Гарсия-Фонс и вълшебно напевния кавал на Теодосий Спасов и с искрения разговор помежду си пленяват отведнъж слушателя.

Лидер на този необикновен проект е Давид Пеня “Дорантес”. Той е роден с предопределението да свири фламенко, но и с нестихващия стремеж за търсене на нови музикални хоризонти.
С фламенко дух във всеки тон на пианото, Дорантес се впуска през февруари 2011 г. в едно непредставимо средиземноморско пътешествие с басиста Рено Гарсия-Фонс и с Теодосий Спасов на кавал, което ще можем да видим на 18 юни от 19:30 ч. в зала “България”.

Другите двама солисти в проекта Free Flamenco Trio са обичани и познати на българската публика. Френският контрабасист Рено Гарсия-Фонс, който гостува миналата година с проекта си La Linea del Sur, е наречен “Паганини на контрабаса”, а неговият нестандартен подход към инструмента го превръща в явление. Третият солист в проекта и своеобразен домакин е вълшебният кавалджия Теодосий Спасов.

На сцената на зала “България”, на 18 юни, тримата виртуози ще бъдат подкрепени и от плътната перкусия на Нано Пеня. Тук за първи път те ще изпълнят композицията „We are water”, написана от Теодосий Спасов специално за едноименната фондация.  Фондацията работи за повишаване на общественото съзнание за решаване на един от най-големите глобални проблеми на 21 век, този с недостига на чиста питейна вода.

Билети за концерта на Дорантес / Фонс / Спасов може да намеритe в мрежата на: http://ticketplus.bg, в Дюкян Меломан, на касата на зала "България", в магазините "Ориндж", "Техномаркет", "Пикадили", "Фотосинтезис". 1 лев от всеки закупен билет ще бъде заделен в подкрепа на съвместния проект на UNICEF,  и фондация „We Are Water” в южните и източните райони на Демократична република Конго, Африка. Основната дейност там е  свързана с  подобряване  достъпа  до  питейна  вода,  хигиената,  канализацията  и  борбата с холерата в селските и полу-селски общности.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !