Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Звезди от „Евровизия” и „Сан Ремо” с покана за двадесетата годишнина на „Откритие”

отпечатай новината

05.04.2011 12:40 | Видян 2233 пъти

Звезди от „Евровизия” и „Сан Ремо” с покана за двадесетата годишнина на „Откритие”

Подготовката на юбилейното, двадесето издание на международния поп фестивал „Откритие”, който се провежда ежегодно във Варна вече е в ход. Екипът на фестивала води разговори за участие със звезди от цял свят, които са се представили успешно на бг конкурсите за песен и изпълнител.

Такива са Лука Сепе, Чикс и Елза Лила, които са познати на италианската публика, както от участията си в Сан Ремо, така и от соловата си кариера. Лука Сепе е популярен и като автор и изпълнител на химна на известния футболен тим Наполи.

Покана е отправена и към Александър Панайотов, който преди години спечели второ място на „Откритие”, а днес е един от най-продаваните и харесани поп изпълнители на Русия. Вече потвърдил участието си на варненската сцена е мега звездата на Румъния Михай Траистариу, чиято песен „Торнеро” спечели трето място на Евровизия преди няколко години и стана хит в цяла Европа.

И други големи звезди от северната ни съседка са поканени на галата на феста – Луминица Ангел и Нико, от чиито гласове българската публика настръхна. „Ще участват и изпълнители от Южна Африка,  Малайзия, Мексико и Шри Ланка” сподели продуцентът на фестивала Доно Цветков. Родните звезди са представени от Деси Добрева и Миро, които започват своя творчески път от варненската сцена, от рокаджията Гепи (екс вокалист на Стейн), както и от много други бг поп изпълнители.

Миналата година на „Откритие” пя и Силвия Медзаноте, която заедно с култовата група Матия Базар печели една първа и две трети награди на „Сан Ремо”.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !