Панайот Панайотов в образа на Ал Бано...

Любимото шоу за имитации „Като две капки...

Понякога Бог разбива сърцето ти, за...

Понякога Бог разбива сърцето ти, за да спаси душата ти.

Кой какъв е бил преди да стане известен?

отпечатай новината

26.09.2010 09:00 | Видян 28997 пъти

Кой какъв е бил преди да стане известен?

Има няколко души, за които знаем всичко. Включително и какви са били първите им непрестижни професии. Кой не е чувал, че Слави Трифонов е продавал мартеници в подлеза на ЦУМ, преди Влади Въргала (вече мегазвезда по онова време) да го срещне там, случайно да се заприказват и после да го заведе в телевизията, която направи Дългия не само известен, но и прилично богат.
Известни са и първите поприща на премиера Борисов, който е бил пожарникар и на предшественика му Станишев: като безработен е списвал статии в пресата, преди да го вземат на щат в международния отдел на БСП. Доста по-сериозни занимания от музикансткото минало на италианския им колега Силвио Берлускони.
Ето няколко по-малко известни случая:

Жени сервирала в пицария

Жени Калканджиева не е работила само като модел и бизнесдама. Първата й служба нито е била престижна, нито пък добре платена. Още като ученичка в средното училище тя сервира в известна за времето си пицария в центъра на София. По онова време заведението е сред първите от този тип в милионния град. Жени хем се чувства независима, понеже изкарва собствени пари, хем не е в тежест на и без друго затрудненото си семейство от Надежда. Опитът се оказва доста полезен за Калканджиева, когато малко по-късно тя се озовава в Италия. Кариерата й на модел там не потръгва веднага. През първите месеци в Милано шестата по хубост в света продължава с келнерството. За нея няма тайни в занаята и става царица на бакшишите в пицарията, където се труди, когато не се разхожда по котешката пътека с тоалетите на големите дизайнери.
Жени не е единствената звезда със сервитьорска квалификация. Не само в Холивуд пътят на много знаменитости започва от келнерство в кръчмите. Миро и Галя, които направиха Каризма, и колегата им Орлин Павлов (ексКаффе) бяха пеещи сервитьори в култовото за началото на новия век заведение Опера.

Най-богатата българка правела видеозаписи

Няколко са легендите за първото работно място на най-богатата българка Петя Славова. Пиарите й така и не пожелаха да коментират за Супер 19’ коя от версиите е истинска. Дори не е съвсем ясно дали първата работа е в Италия или в България. Приятелите на Петя във Варна обаче разказват своята версия. Според нея първият й съпруг и негови приятели, сред които един рекламен магнат на момента, направили частпром за презапис на филми. Става дума за времето малко преди и малко след Голямата промяна от 1989 г. Варна е една от малкото врати на България. Пътуващите по чужди морета бг моряци носят всякаква дефицитна стока – от дънки до видеокасети. В града все още няма видеотеки, а в корекомите – валутните магазини, видеокасетофоните се грабят като топъл хляб. И младежите започват да засищат назрялата пазарна ниша. Говори се, че лично самата Петя Славова е правела записи и презаписи от тайно доставените касети с холивудски блокбъстъри. После става секретарка според едни, а според други - направо съдружник на Митко Събев. Новоизгряващият бизнесмен пък има първа професия морски капитан.

Министър Найденов се прехранвал като певец

Министърът на земеделието Мирослав Найденов може да изяде хляба на фолкпевците на крилете на държавническата си слава днес. Малцина от тях подозират, че той е цар на народните песни и особено на македонските. Което наистина е неочаквано, предвид факта, че е от един не по-малко корав, но все пак отдалечен от Южна България край – Врачанския. Както си стои на една сватба, негови познати, които са наясно с таланта му да пее, го вдигат да изпълни песен. И така се започва. Найденов започва да се изявява по тържества. Прави го напълно професионално и изкарва пари от това. По онова време шоубизнесът е в зродиш, така че не успява да се прочуе и да забогатее, но пък му остава хубав спомен в годините, когато се посвещава на истинската си професия – ветеринар. Като такъв и попада в екипа на Бойко Борисов, който го взема да пази екоравновесието в екипа му на столичен кмет. Оттам до министерското кресло в ресор Земеделие и храни има една крачка. За да докаже, че историята не е само легенда, на тайни сбирки и съвършено безплатно, министърът и досега обича да създава настроение на приятелите си като изкара по някоя и друга песен от своя богат репертоар.

продължи >>

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !