Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Издателският феномен „Красиво зло“ вече на български

отпечатай новината

14.07.2010 15:00 | Видян 2816 пъти

Издателският феномен „Красиво зло“ вече на български

На 12 юли 2010 г., понеделник, излезе втората книга от поредицата „Enthusiast Teen’s Books“ – Различните книги за тийнейджъри - „Красиво зло“ от Ребека Джеймс, историята на една тийнейджърка, която буквално смразява кръвта.

Главната героиня на Ребека Джеймс – Катрин е само на седемнайсет, но съдбата ѝ поднася куп неприятни изненади, които превръщат живота ѝ в истински ад. След бруталното изнасилване и убийството на по-малката ѝ сестра, някога перфектното семейство на Катрин Патерсън е окончателно разбито. Въпреки крехката си възраст, чувството, че е „белязана“ никога няма да я напусне. Същото чувство, което я принуждава да се премести от Мелбърн в Сидни и да промени дори името си. Там, нащрек и сама, Катрин намира последното нещо, което очаква – приятел.

Харизматичната ѝ нова приятелка Алис е всичко, което Катрин не е и не иска да бъде. Тя е най-магнетичното момиче в училище – екстровертна, прекрасна, флиртуваща и непредсказуема, винаги център на вниманието и се ползва с голяма популярност. Но зад фасадата на безгрижна купонджийка всъщност се крие огорчена, плашещо жестока млада жена, готова да разруши живота на всеки.

„Красиво зло“ завладява с мистериозна атмосфера и чувството за неизбежен фатален край. От силното начало до шокиращата кулминация, той разгръща една потресаваща история, в която хора, причини и обстоятелства не са такива, каквито изглеждат на пръв поглед.

Романът става световна сензация още преди да бъде публикуван, защото агентът на Ребека Джеймс, който открива таланта и на Джоан Роулинг, представя ръкописа ѝ на Франкфуртския панаир на книгата през октомври 2009 г. и подклажда истинска война сред издателите за неиздадения все още роман. След публикуването на книгата „Уолстрийт Джърнъл“ определя „Красиво зло“ като международна сензация и „издателски феномен“. Само за една вечер, почти разорена, Ребека Джеймс се превръща в милионер и се сдобива със светкавична слава.. Ето защо никак не е учудващо, че я сравняват с Джоан Роулинг („Хари Потър”), с която имат освен общ агент и „огледални“ инициали: R.J. – J.R.,  и Стефани Майър („Здрач”).. Само за година книгата е издадена в над 35 страни, сред които вече и България.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !