Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ:...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ: Фото на деня

Камелия грабна награда на десетилетието

отпечатай новината

26.03.2008 16:41 | Видян 34872 пъти | Гласували 5

Камелия грабна награда на десетилетието

Снощи по специално разпънат червен килим пред клуб Плазза, пред много медии и под аплаузите на събралите се повече от сто почитатели, въпреки големия студ, звездите на фолка преминаха типично по холивудски. Всяка една от тях пристигаше с лимузина. Фолк изпълнителите се бяха постарали много да внесат блясък още със самото си появяване. Един от ветераните на фолка – Илиян Михов-Баровеца – се появи с лъскав автомобил с огромен надпис “Баровеца” върху него. В крайна сметка обаче колата отказа да потегли и създаде задръстване на паркинга. Екстра Нина пък бе наела специална лимузина “Рекстън”, на които беше рекламно лице в продължение на две години. Доста силно присъствие имаше и от Десислава, която хвана микрофона на “Сигнално жълто” и го хвърли на земята. Младата певица Андреа пък беше заложила на ултра секси имиджа, идвайки с мрежеста рокля, скриваща почти нищо. Появата на Глория, Азис, Преслава, Камелия и Анелия в комплект с Миро доста разгорещи обстановката.
По червения килим водещият Влади Априлов посрещаше звездите с шеги и закачки. Отвън беше разположен и огромен кош, в който всеки изпълнител оставяше по една играчка за дом за деца, лишени от родителски грижи.
Самата церемония започна в 20.30 часа. На грандиозната сцена бяха разположени видеостена, ефектно осветлени и страхотно озвучаване. Екипи на няколко телевизии заснеха връчването на наградите в “Плазза”.
Под вещото ръководство на режисьора Люси вечерта се размина без гафове. Церемонията откри много нашумялата през 2007 година Джина Стоева. Първата част завърши с Бони, която пък отнесе специална награда за изключителен принос към музиката. Веднага след нея своите статуетки във формата на златни дискове получиха най-изтъкнатите автори през годината: композитор, текстописец, аранжор, фотограф, тонрежисьор, музикален продуцент. Програмата продължи с изпълнения на култовия оркестър “Кристали”, получили наградата за Инструменталисти на годината.
Интригата около самите награди тази година беше много голяма. В категорията за Откритие обаче гласовете на феновете бяха категорично насочени към дарованието Джена. Много нейни колеги я поздравиха за таланта от сцената, а Борис Дали цяла вечер беше неотлъчно до нея. От младата генерация звезди на “Пайнер” се разписаха още: Сона Немска, Полина, Магда, Андреа, Илиян и други. Конкурентите от “Ара” пък извадиха съвсем новите си попълнения: Ванина и Славена. Техният Джордан пък грабна приза за Дебютен албум на годината
Оспорваната категория за Песен на годината бе отнесена от Глория и тоталния й хит за миналата година “Ако те няма”. Примата на фолка благодари в дълга реч на всеки помогнал й да е това, което е днес. Тя призна, че винаги е искала да бъде известна певица. Минути преди нея на сцената се покачиха Азис и Малина, носители сътоветно на статуетки в категориите за Оригинално медийно и сценично присъствие. Малина беше заложила на ярък контраст с останалите си колеги, появявайки се небрежно с дънки. Специалисти разчетоха стила на “Долче и Габана” в стайлинга й.
Камелия, както винаги беше изключително скандална, появявайки се с дълга жълта рокля, под която ясно се виждаха гърдите й. Но не облеклото беше този път в основата на дискусиите около певицата. Вземайки и двете си награди за вечерта (Видеоклип на 2007-а и кавърверсия на десетилетието за “Луда по тебе”), Камелия отново жегна директно от сцената колегите си Глория и Азис с доста злъчни коментари, правейки сравнения между първата и Цеца Величкович и захапвайки шоуто на втория.
В награждаването и то в най-важните категории се включиха и специално избрани чрез жребий фенове. Своите статуетки за Певица и за Албум (“Не съм ангел”) за 2007-а година Преслава пое именно от свои почитатели. Певицата взе награди в две от най-престижните категории под изключителното одобрение на всички присъстващи. Редом до нея застана и певецът на 2007-а Тони Стораро, който с микс от големите си хитове вдигна цялата зала на крака. Преслава и Стораро бяха много развълнувани, като Певицата на годината се обърна към Камелия, казвайки й: “Ками, ето тази награда чаках.”, перефразирайки култовата й рекламна реплика от зимата.
Доза провокация в програмата внесоха наградените Теодора (кавърверсия на годината за “Смешна цена”) и Галена (най-проспериращ млад изпълнител). Софи Маринова също взе специална награда за принос към фолка през годинтие.
Десислава също получи заслуженото си признание за Най-добро изпълнение на живо. За песен на десетилетито бе избрана именно “Бели нощи” не Десислава, която я изпя на живо със смайващи импровизации.
Албум на десетилетието за “Няма спиране” отнесе Ивана, която обаче така и не се появи на церемонията, въпреки че беше дала заявка за това. Причината за отсъствието й не изясниха и от музикалната й компания.
Кулминацията на концерта бе обявяването на Азис за Певец на десетилетието и на Глория за Певица. Двамата с присъщата им класа поеха наградите си. Азис в компанията на Китаеца изпълни ремикс на “Нека да ти дам”, а Глория изпя хита на 2007-а “Ако те няма”. Накрая двамата изпяха и тоталните си хитове “Прави любов, а не война” и класиката “Не сме безгрешни”.
С това официалната част не церемонията приключи, като след разрязването на тортата започна едночасов концерт с някои от най-големите имена на фолка: Екстра Нина, Джина Стоева, Цветелина, Полина, Магда, Валя и други.


Наградени изпълнители:
Годишни награди:

1. Дует на годината – „Завинаги” - Анелия и Миро
2. Албум на годината – „Не съм ангел” – Преслава
3. Песен на годината – „Ако те няма” – Глория
4. Певица на годината – Преслава
5. Дебютен албум на годината – „Само моя” – Джордан
6. Най-проспериращ млад изпълнител – Галена
7. Кавър версия на годината – „Смешна цена” – Теодора
8. Режисьор на годината – Люси
9. Композитор на годината – Велислав Драганински
10. Текстописец на годината – Мариета Ангелова
11. Аранжор на годината – Светослав Лобошки
12. Тонрежисьор на годината – Велислав Драганински
13. Музикален продуцент на годината - Митко Петров
14. Фотограф на годината – Дилян Марков
15. Инструменталист на годината – Стояна
16. Инструментална формация на годината – „Кристали”
17. Откритие на годината – Джена
18. Оригинално сценично присъствие – Малина
19. Най-добро изпълнение на живо – ДесиСлава
20. Оригинално Медийно присъствие – Азис
21. Певец на годината – Тони Стораро
22. Видеоклип на годината – „Някой ден” – Камелия

Юбилейни награди:

23. Видеоклип на десетилетието – „Крепост” – Глория
24. Кавърверсия на десетилетието – „Луда по тебе” – Камелия
25. Албум на десетилетието – „Няма спиране” – Ивана
26. За принос към развитието на попфолка – Софи Маринова
27. За принос към развитието на попфолка – Бони
28. Песен на десетилетието – „Бели нощи” – ДесиСлава
29. Певец на десетилетието – Азис
30. Певица на десетилетието – Глория

За повече снимки от събитието тук

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !