Ринго Стар с първи сингъл от...

Легендарният Ринго Стар представи „February Sky“ - първи...

Успехът не е да спечелиш всяка битка,...

Успехът не е да спечелиш всяка битка, а да имаш силата...

Ники Илиев: За малко да се пропия в Москва!

отпечатай новината

29.05.2010 09:00 | Видян 11329 пъти

Ники Илиев: За малко да се пропия в Москва!

Звездата от бг сериала Забранена любов Ники Илиев проби на руския тв пазар. Той се появи в главната роля във филм по най-гледаната руска телевизия Първи канал. Нещо повече, Золушка.ру (пепеляшка.ру) бе излъчен в неделния праймтайм. Ники играе милионер, който се прави на сервитьор и пътьом забива главната героиня. Това не е първото му участие в продукция на братската държава. Преди години той игра в Турски гамбит. Звездата даде ексклузивно интервю за СЛАВА, в което разказа подробности около кариерата си в Русия.

Как Ви избраха за главната роля в руския филм золушка.ру?

Ситуацията е такава, че този филм го снимахме преди почти 3 години. Чак сега излезе по Първи канал, което много ме изненада, защото не знаех какво се е случило с него. Явно така ми е тръгнало. Забранена любов е същата работа – снимахме серии, които още не са пуснали. Избраха ме до голяма степен случайно. Единият от продуцентите на филма беше по това време в България и решил да види български актьори. Обадиха ми се да отида на среща, дадоха ми текст, явих се на кастинг, записаха ме и пратиха снимките в Русия. Оттам ми се обадиха и ми казаха, че съм избран. Пратиха ми билет и заминах. Отидох в Москва и всъщност бях единственият българин в продукцията. Като се прибрах го казах на няколко места, дадох снимки, но никой не обърна внимание. Беше отдавна.

Може би, защото филма не е излязъл веднага на екран и за това хората не са обърнали особено внимание на Вашето участие?

Да, нормално е. Мисля, че тогава в Беларус го бяха пускали, а по Първи канал чак сега го излъчиха. Трябваше да снимаме продължение, но сценарият не се получи. Така че се върнах в България.

Казахте, че сте били единственият българин. Как Ви приеха братушките? Как се работи с руски актьори, създадохте ли приятелства?

Голяма част от тях се държаха много приятно. Някои от тях бяха скептично настроени, защото не бях руснак и не говорех много добре руски, но си бях научил текста перфектно. В крайна сметка като видяха, че работя всеотдайно, започнаха всички да се отнасят много добре. Беше много приятно, само дето много алкохол изпих за това време. Покрай руснаците човек не може да не пие... С техните наздравици и така нататък...

За малко да се пропиете, така ли?

Да, за малко, но се прибрах в България и нещата се оправиха. Като цяло беше забавно.

Какъв Ви беше хонорарът? Все пак Русия има огромен телевизионен и кино пазар...

Пазарът е много голям, но реално погледнато филмът е телевизионен и не беше с висок бюджет, така че хонорарът ми не беше много висок. Горе-долу плащаха ми малко повече отколкото се плаща на български актьори в американски филми, снимани в България.

В сравнение с хонорара Ви в Забранена любов, много по-голям ли беше?

По-голям. Но в Забранена любов бях на заплата. Хонорарът ми в руския филм не беше кой знае какво. Въпреки това те ми поеха всички разходи по пътуване, престой...

По онова време имахте връзка с Ивет Лалова. Тя ревнуваше ли от екранната Ви партньорка във филма? Все пак по сценарий Вие имате интимни отношения с нея, а и рускините се славят като големи красавици и флиртаджийки...

Не си спомням да е изявила някаква бясна ревност. Имало е някакви леки намеци, но само това.

Със Саня докъде я докарахте? Вие се сгодихте, а кога ще има сватба?

Няма да има сватба. Поне за сега не плануваме. Само на ниво годеж сме.

Двамата къде се реализирате в момента?

Със Саня и с Асен Блатечки играем Идиот по Достоевски в Театъра на армията. Аз играя с Блатечки в Кожа и небе в Народния театър. Покрай постановките пътуваме много из страната. Сега дублирахме анимационния филм Играта на играчките, който от юни месец излиза по кината. Ние сме Барби и Кен. Стефан Данаилов също дублира една от ролите.

Ако Ви поканят за кратка роля в Стъклен дом ще приемете ли?

Не знам, ако е хубава бих приел. То ситуацията е малко деликатна, защото ние сме от Забранена любов, а още не са излъчени всички серии. Заради това, че играем в конкуретен сериал, който още не е излъчен по конкурентната Нова телевизия, от бТВ не искат и да чуят за нас (да участваме в Стъклен дом). Неприятно е, защото ние не сме лица на Нова телевизия, а сме само актьори.

А ако Ви предложат да се върнете като водещ по телевизията?

Няма да приема. Приключих с това.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !