Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Преслава ще дава касови бележки

отпечатай новината

01.03.2010 18:00 | Видян 15113 пъти | Гласували 2

Преслава ще дава касови бележки

Преслава е била регистрирана по ДДС по инициатива на Националната агенция за приходи в края на миналата година, научи "Стандарт". Но е била длъжна да го направи преди близо година и половина и да начислява ДДС върху хонорарите за своите участия. Тя е "забравила" да обяви десетки хиляди левове от хонорари, но документи за получените суми са открити от данъчните в заведения и музикални компании.

Преслава е една от най-известните фолк изпълнителки в България, но по документи кара 11-годишен фолксваген, стана ясно при проверките, започнали в края на миналата година. Преслава е обявила само 86 хил. лв. доходи за 2008 г. при положение, че хонорарът й само за едно участие е минимум 6500 лв. За празници като Нова година хонорарът на Преслава скача в пъти. Ако обявените от нея доходи в данъчната декларация са истина, излиза, че трябва да има само по около едно участие на месец. След като вече е регистрирана по ДДС, Преслава трябва да отчита приходите и разходите си като фирма, да подава декларации по ДДС и да издава касови бележки.
Екстра Нина пък обяснявала пред данъчните, че имала множество участия в Сърбия, но също забравила от кого и на каква стойност са били хонорарите й за тези концерти, пише в. "Стандарт".

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !