Уилям наруши мълчанието си за рака на...

Принц Уилям обеща да се "грижи" за принцесата на Уелс,...

Македонци пристигат в Съни бийч с...

Група македонци ще пристигне в хотела в „Съни бийч“ тази...

НЕДЕЛКО БАИЧ-БАЯ: БИЛ СЪМ САМО С КРАСИВИ И УМНИ ЖЕНИ

отпечатай новината

15.12.2009 13:38 | Видян 18082 пъти | Гласували 6

НЕДЕЛКО БАИЧ-БАЯ: БИЛ СЪМ САМО С КРАСИВИ И УМНИ ЖЕНИ

Един от най-популярните балкански певци Неделко Баич-Бая, дойде в България за трети пореден път. Изпълнителя на хита Zapisano je u vremenu изнесе уникално двучасово шоу в дискотеката на Петко Димитров, където всеки месец ще гостува по една балканска звезда.
Сръбският идол даде специално интервю за СЛАВА.

Докъде стигнахте с новия си албум, който според специалистите ще предизвика своеобразна музикална революция?

Стара приказка е, че всеки нов албум е най-добрият. В последния ми проект Мили спомени имам всичко, което години наред е липсвало в другите. Това са 12 нови песни, писани от най-добрите балкански композитори, текстописци и аранжори.
Нещо съвсем ново за целия Балкански полуостров. Очаквам до Нова година да бъде на пазара.

Отразява ли се кризата на Вашите хонорари?

17 години гостувам по целия свят. Никога не съм пял за фиксирана сума. Хонорарът ми се изчислява от входа и посетителите. В България пея на същия принцип. Радвам се, че в София изнесох двучасов концерт и хората успяха да чуят и новите ми песни.

Трудно ли беше началото?

Много съм преживял, мога да напиша 12 тома за живота си. Пея, откакто се помня, на 8 години имах публика, на 12  вече разполагах с доста пари от участия. Въпреки това никога не съм съдил за хората по това дали са богати, или не. Научих се, че има неща, които не могат да се купят. Животът е хубав, когато правиш добро. Мисля, че аз съм един добър човек.

Промени ли Ви славата?

По никакъв начин. Майка ми продължава да ме обича, разговарям всеки ден с комшиите си, продължавам да общувам с моите приятели, не съм се скарал с никого от моята голяма рода.
Всички преживяваме тежки моменти, когато сме слаби. Ако отново би трябвало да избирам живота си, бих го изживял по същия начин. Единствено щях да променя това да не съм толкова наивен, за да допускам до себе си хора, които след това ме разочароват.

Има ли любима жена до Вас?

Аз съм човек, който живее много бързо и екстремно. Сигурно е късмет, че съм бил само с красиви и умни жени. Даже и краткотрайните ми авантюри са били качествени. Имал съм доста романси, но не с известни дами. Има любима до мен, с която съм от доста време. Почитател съм на здравите и искрени връзки. Когато съм с една жена, съм готов да се будя до нея и дори да имаме дете.

Наскоро в Сърбия бе тиражиран слух, че сте се оженили тайно?

Има известни личности, които смятат, че ще изгубят популярност, ако си признаят, че имат жена, деца и семейство. На мен това не ми е по вкуса. Ако си служиш с лъжи в кариерата, това не води до добро. Когато се оженя, това ще стане дискретно. Но в никакъв случай няма да го скрия.

Как релаксирате?

Почти не почивам. Релакс е идването ми в София, защото общувам с позитивни хора. Бил съм в много страни по света, посрещали са ме като истинска звезда. Срещал съм се с много богати и известни личности. Но всички тези места са нищо без любими хора. Такава е моята философия.

Забъркват ли Ви често в скандали?

Животът ми е досаден за жълтата преса. Моето място е сцената, оттам говоря. Не съм алкохолик, както някои таблоиди писаха, и никога няма да видите във вестниците моя снимка, на която да съм пиян. Прекалих малко с алкохола единствено на сватбата на сестра ми преди време. Не харесвам лъжите, но това е бизнес за някои хора.

В момента при вас особено популярни са риалити форматите, Вие бихте ли участвали?

Каниха ме многократно. Аз съм човек, който много пътува и съм с доста натоварена програма. Ако е нещо с хуманна цел или благотворителна акция, бих се включил на драго сърце. За пари никога не бих влязъл.

Коя в момента е най-голямата звезда в Сърбия?

Категорично - Цеца. Тя продължава да е номер едно не само у нас, но и на целия Балкански полуостров.

Как бихте коментирали съдебната сага около нея и обвиненията за пране на пари?

Това, че е обвинена, не значи, че е виновна. Мисля, че това по никакъв начин не влияе на почитателите й, които просто я обожават.

Има ли реално популярен български изпълнител в Сърбия?

За съжаление няма. Но не са виновни певците, а продуцентите. В България повечето от песните ви са кавъри. Липсва добра реклама, и то във всички сфери. Примерно в Сърбия освен Козият рог, ние не знаем за друг ваш филм. Иначе имате таланти. Лично аз се възхищавам на Слави и неговия феноменален оркестър. В момента авторските права на Балканите хич не функцинират. Трябва да има закони, които да се почитат.

Къде ще прекарате празниците?

На 31 декември задно с моя оркестър ще забавляваме гостите на един луксозен кораб в Австрия. За сръбската Нова година ме поканиха в Чикаго, но заради кампанията около новия ми албум се отказах да пътувам. През март 2010 ми предстои турне в Австралия.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !