Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Деси Тенекеджиева и Калин Вельов дегустират аржентинско телешко

отпечатай новината

03.12.2009 14:40 | Видян 6415 пъти | Гласували 1

Деси Тенекеджиева и Калин Вельов дегустират аржентинско телешко

Автентичен „асадо” стек – от аржентинско телешко и приготвен по традиционна южноамериканска технология на скара – за първи път се предлага и у нас. Любопитните вече могат да опитат деликатеса в едноименния ресторант, който отвори врати снощи в столичния кв. Лозенец.

ВИП гостите на партито първи дегустираха прословутите специалитети на аржентинската кухня - Ентракот, Рибай стек, Емпанадес, Матамбре и Чоризо. Пред тях бе разкрита и тайната на уникалната „асадо” рецепта – използване на скара с множество въздушни шкафове, които регулират температурата. Традиционната аржентинска техника повелява месото да се приготвя върху открит огън или грил, без да се маринова предварително. Единствената подготовка е осоляването преди или по време на печене, а майсторството е в контролирането на огъня. Това позволява и максимално запазване на полезните свойства на храната.
Сред гостите на откриването присъстваха видни столични бизнесмени, представители на медиите и светски личности – Евтим Милошев, Ана Мария Тонкова, Калин Вельов, Криста и Боян, Деси Тенекеджиева и мн. др. Те опитаха телешките специалитети, емпанадеси, салати, бургери, алфахорес и аржентински сладолед, атрактивно представени от Живко Иванов, главен готвач на ASADO. Той представи професионални подробности относно степените на изпичане на месото, особеностите при консумация на телешко, както и какви са подходящите вина и гарнитури.

„ASADО е място за любителите на телешки стек и други месни деликатеси. Статистиката показва, че все повече българи избират телешкото месо заради неговите здравословни хранителни качества. Време беше и в София да се появи място, където да му се насладят в уютна атмосфера и не на последно място - сред приятели”, сподели Милан Миланов, домакин на събитието и собственик на ресторанта. „Вярвамe, че българите наистина заслужават и могат да оценят неповторимото ”асадо” преживяване и затова сме се постарали да го направим достъпно за тях”, допълни той.

Освен телешки стекове, ресторант ASADO предлага и прочутите аржентински специалитети – Емпанадес, Чоризо и Матамбре, както и съвършения аржентински десерт от бисквити и шоколад – Алфахорес. Най-запалените любители на стековете пък ще могат да се възползват от уникалната възможност да видят и изберат предварително месото, което ще консумират - в „суров вид”.
Допълнение към широката гама от специалитети е богатият лист с аржентински вина, които подчертават вкусовите качества на храната. Друг бонус за посетителите е специалната винена клиентска карта. На нея всеки гост ще може да отбелязва вида вино, който е консумирал, като по този начин ще разполага със собствено досие, от което може да се възползва при всяко следващо гостуване в ресторанта.

Ресторант ASADO има 90 места, които са разположени в различни тематични сепарета. Дизайнът на интериора е дело на Росен Марковски. Столовете и стените са покрити с дамаска от телешка кожа. Съчетанието на тъмно дърво, красиви полилеи и пламтяща камина допринасят за цялостния уют и комфорт и предразполагат посетителите към изживяването на приятна и тиха вечер, изпълнена с кулинарни приключения.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !