Ринго Стар с първи сингъл от...

Легендарният Ринго Стар представи „February Sky“ - първи...

Успехът не е да спечелиш всяка битка,...

Успехът не е да спечелиш всяка битка, а да имаш силата...

Теодора с фолклорен рецитал на Пирин Фолк

отпечатай новината

02.09.2009 11:45 | Видян 7625 пъти

Теодора с фолклорен рецитал на Пирин Фолк

Теодора усилено репетира и се подготвя за рецитала, който ще изнесе първата вечер на тазгодишното, XVII издание на престижния фестивал.

Изпълнителката подготвя комбинация от две странджански, една тракийска и три македонски песни. Интересното в случая е, че две от македонските песни са донесли на Теодора престижни награди. „Отвори се, земьо” спечели трета награда за нова авторска македонска песен на Пирин фолк 2005г., а „Любовта ме убива” й донесе награда на Фолк Фест – Валандово през 2008г.

Другата македонска песен е съвсем нова, авторска, и ще бъде изпълнена за първи път пред публика. За аранжиментите на песните Теодора се довери на всепризнати музиканти с дългогодишен опит – оркестър „Козарите”.

Теодора е предвидила и много други изненади за почитателите на народната музика. Заедно с ансамбъл „Чинари”, с ръководител Асен Павлов, Теодора подготвя специална хореография за рецитала, а тоалетът й е специално създаден за случая. Певицата довери, че ще бъде в модерна носия, символизираща цвете.

Рециталът на Теодора ще бъде на 4 септември и ще е финалът на първата фестивална вечер.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !