Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Кевин Костнър се завръща в Кан: 20 г. по-късно идвам с филмов портрет на Америка

отпечатай новината

09.04.2024 12:16 | Видян 724 пъти

Кевин Костнър се завръща в Кан: 20 г. по-късно идвам с филмов портрет на Америка

Кевин Костнър ще представи първата част на Хоризонт: Американска сага като световна премиера, извън конкурса. Този многосериен проект за завладяването на американския запад е режисиран от Кевин Костнър, който е и партньор на Сиена Милър.

Кевин Костнър винаги се е стремял да нарисува портрет на Америка: нейният произход, нейните недостатъци и нейните легенди. Както знаем от „Танцуващият с вълци“, уестърнът се превърна в неговия предпочитан жанр за изразяване на политическия му ангажимент към демокрацията и околната среда.

„Бих искал да благодаря на фестивала в Кан за включването на моя филм, с оригинално заглавие, Horizon: An American Saga в тазгодишната селекция“, казва Кевин Костнър. „Изминаха 20 години, откакто имах удоволствието да бъда на Кроазет. Чаках подходящия момент да се завърна и с гордост мога да кажа, че това време дойде, „Американска сага“ е история, започнала преди 35 години, и не мога да се сетя за по-добро място от Кан за разкриване. Французите винаги са подкрепяли филмите и са вярвали дълбоко в правенето на филми, точно както аз вярвам дълбоко в моя филм.

След набези в поредицата Hatfields and McCoys и Yellowstone, той се завръща с Horizon: An American Saga към жанра, който направи разцвета на американското кино за монументален проект за цената, от гледна точка на война и насилие, на изграждането и разширяването на Съединените американски щати.

Хоризонт: Американска сага, с участието на Сиена Милър, Сам Уортингтън и Джена Малоун в главните роли, ще бъде пуснат в 4 части в продължение на няколко месеца.

Успешен и популярен актьор – спомнете си Елиът Нес в „Недосегаемите“ на Брайън Де Палма – Кевин Костнър застана зад камерата през 1990 г. с „Танцуващият с вълци“, хуманистична хроника, в която той играе войник от американската гражданска война, близък до племето сиукси. Танцуващият с вълци се превърна в култов филм и пожъна успех от критиците и боксофиса, като спечели 7 Оскара, включително за най-добър филм.

Кевин Костнър продължи да демонстрира актьорския си талант, като постоянно разкрива нови аспекти на играта си: той играе Робин Худ в Робин Худ: Принцът на крадците от Кевин Рейнолдс (1991), Джим Гарисън, прокурорът, който отговаря за разследването на убийството на Кенеди през JFK от Оливър Стоун (1991), бодигард нащрек в Бодигард от Мик Джаксън (1992) и беглец с голямо сърце в Перфектен свят от Клинт Истууд (1993).

Фестивалът в Кан има удоволствието да приветства Кевин Костнър, за да представи най-новия си филм Хоризонт: Американска сага, който ще бъде прожектиран в неделя, 19 май 2024 г.

Борис Ангелов

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !