Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Мартин Петров - наследникът на Стоичков

отпечатай новината

06.06.2009 09:00 | Видян 13667 пъти

Мартин Петров - наследникът на Стоичков

Още един футболист отбеляза кръгла годишнина през 2009 г. Националът Мартин Петров навърши 30 г., в които успя да се докаже като „лошото момче“ на родния футбол, заради което мнозина го определят като наследник на Христо Стоичков. Буен нрав, невероятен хъс и смели влизания са трите основни отличителни черти, които характеризират играта на Мартин. Тя му отреди мястото на водеща фигура в националния ни тим, а потенциалът му на футболист от световен ранг се доказва през последните 10 г. с присъствието му в някои от най-големите европейски клубни отбори.

Техниките, които показва по левия фланг също провокират редица фенове и футболни специалисти да го наричат новия Стоичков на бг футбола. През годините Марто преживява не една и две тежки контузии, последната от които го извади от строй за няколко месеца. Специалистите са категорични, че липсата на родния халф в сегашния му тим Манчестър Сити осезаемо е проличала в играта на клуба. Навръх рождения си ден на 15 януари Петров си пожела скорошно оздравяване от травмата, както и успехи с националния отбор. Партито тогава бе в италианския ресторант Анкаро в Манчестър, където наздравица за своя приятел и колега вдигнаха Димитър Бербатов, Валери Божинов и специално пристигналия от Бирмингам Стилян Петров.

Мартин не крие, че Камата е един от кумирите му. Двамата си приличат не само по чисто техническия маниер на игра, но и по необуздания нрав. Емоционалната буря, която се вихри в тях всеки път, когато са на зеления терен е видима за всички – псувни, ръкомахания и протест срещу съдията са нещо като дъщерна марка за младия талант. Но Мартин е такъв само на терена. В личния си живот е спокоен и уравновесен. Поставя семейството си на първо място. Със съпругата му Ралица се запознават на волейболен мач в родния му град Враца и то още в тийнейджърските си години. Оттогава са неразделни и от любовта им се раждат две прекрасни малки принцеси - Палома и Катрин. В момента семейстовото живее в Манчестър, където само през две преки са комшии с Валери Божинов и половинката му Алисия.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !